Știri

Medicul ars la Piatra Neamț, confirmat pozitiv cu covid-19. Starea lui de sănătate este în continuare gravă

În urma tragediei de la Piatra Neamț, 11 persoane și-au pierdut viața după ce au ars de vii la Secția de Terapie Intensivă, în timp ce alte șase se luptă acum să facă față arsurilor și complicațiilor care au apărut după incendiu. Printre persoanele afectate se numără și Cătălin Denciu, medicul care și-a riscat viața atunci când a încercat să salveze pacienții din flăcările care au cuprins sâmbătă seara spitalul. Acesta se află acum la Bruxelles pentru tratament, însă starea lui de sănătate este una foarte gravă. În plus, a fost confirmat pozitiv la testul de covid-19.

Medicul ars de la Piatra Neamț, supus unor investigații specializate

Situația medicului ars de la Piatra Neamț este una extrem de dificilă. Acesta a fost transferat de la București către Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. Tot acolo au fost tratați mai mulți pacienți cu arsuri grave de la clubul Colectiv în 2015. Medicul a suferit arsuri grave, de gradul 2 și 3, pe circa 75% din suprafața corpului, motiv pentru care starea lui de sănătate este una critică.

Nelu Tătaru, ministru al Sănătății, a anunțat că medicul Cătălin Denciu  a intrat pe dializă în Belgia chiar astăzi. În plus, acesta a fost reconfirmat pozitiv cu covid-19. El a mai fost infectat în primăvară și chiar a fost donator de plasmă de mai multe ori.

”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie – aprilie, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2 să avem ca răspuns în zilele următoare.”, a declarat Nelu Tătaru.

Tot astăzi, medicii belgieni au vorbit cu soția doctorului Denciu, pe care o vor ține în mod constant la curent cu tot ce se întâmplă. Specialiștii au informat că starea lui este în continuare extrem de gravă, chiar și după ce au fost efectuate toate procedurile specifice bolnavilor arși grav.

Marți, 17 noiembrie, acesta va fi examinat în detaliu, pentru a se stabilit exact cât de grave sunt arsurile și pentru a fi luată o decizie în acest sens.

„​În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scanner) pentru a se cunoaște cu exactitate profunzimea arsurilor. Echipa medicală a prezentat soției pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale și tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită și modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie.”, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More