Connect with us
Medicul care l-a operat pe Florin Busuioc dezvăluie în ce stare se află acesta

Știri

Medicul care l-a operat pe Florin Busuioc dezvăluie în ce stare se află acesta

Unul dintre medicii care l-au operat pe Florin Busuioc a făcut primele declarații despre intervenția pe care a suferit-o actorul și despre starea sa de sănătate.

Paul Trașcă a declarat că Busu a venit la spital în stare foarte gravă și că, dacă nu era operat de urgență, șansele sale de supraviețuire ar fi fost minime.

„Florin Busuioc a venit la spital în stare foarte gravă. A avut un vas mare de sânge complet obturat la inimă. După ce i-am montat un stent, putem spune că pacientul se simte mult mai bine.

Are tensiunea 12.7, dar este în continuare intubat şi ventilat mecanic, starea lui generală fiind monitorizată de aparate.

Nu este conştient, fiind în continuare sedat. Dacă nu se făcea această procedură în regim de urgenţă, şansele de supravieţuire ar fi fost minime”, a spus medicul Trașcă, pentru Click.

Medicul a mai spus că la clinica de cardiologie nu era personal suficient și că „operaţia a durat puţin, dar mobilizarea a fost mai grea”.

Doctorul Paul Trașcă a mai spus că nu se pune probleme unui transfer la București.

Florin Busuioc a ajuns noaptea trecută la Spitalul de Urgență din Craiova, după ce a făcut infarct pe scenă și a fost resuscitat de trei ori! La spital, medicii au decis că trebuie operat de urgență și l-au băgat în sala de operații, pentru montarea unui stent.

Paul Trașcă a fost ajutat de Eugen Țieranu la intervenția pe cord.

Ce spune ministrul Sorina Pintea despre intervenția asupra lui Florin Busuioc

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut primele declarații despre intervenția pe care actorul Florin Busuioc a suferit-o la spitalul din Craiova.

„Am fost în legătura cu cei din Craiova până aseară târziu. El (Florin Busuioc n.r.) nu a fost stentat de către un medic rezident.

Medicul rezident a făcut parte din echipa, a asistat la această procedură, dar stentul a fost pus de un medic primar.

A mai asistat un medic cu competențe europene. Echipa a fost pregătită. Operația a avut loc la spitalul județean, în compartimentul de cardiologie intervențională, unde i s-a montat un stent.

În cadrul spitalului județean de urgență există acea clinică de cardiologie cu zona de cardiologie intervențională. Acolo a fost stentat Florin Busuoic”, a explicat ministrul sănătății Sorina Pintea, la Digi 24.

„O echipă a venit de acasă condusă de doctorul Paul Trașcă, medic primar cu competențe în cardiologie intervențională. A fost sunat șeful de secție, care nu a răspuns la telefon.

Există spitale care nu au secție de cardiologie intervențională și nu au număr de medici necesari pentru a face o gardă. Atunci în România se practică garda la domiciliu. Din echipă a mai făcut parte acest medic rezident în ultimul an.

Își dă specialitatea în noiembrie, dar nu va rămâne șomer. Spitalul din Craiova scoate posturi la concurs, dar există o metodologie care funcționează și trebuie respectată. Nu înțeleg de unde informația că va rămâne șomer”, precizează Sorina Pintea.

Citește și: Ultimele detalii despre starea lui Florin Busuioc, după ce a făcut infarct

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top