Știri

Medicul de gardă din noaptea incendiului de la Matei Balș, declarații dureroase: „Erau ţipetele pacienţilor…”

Un alt incendiu de proporții a izbucnit, de data aceasta, la Spitalul Matei Balș. Evenimentul a șocat pe toată lumea, având în vedere că nu este primul de acest gen. În acest moment se desfășoară o anchetă pentru a descoperi cauza exactă a incendiului și cum au decurs, de fapt, lucrurile. Și medicul de gardă din acea noapte a făcut dezvăluiri importante și, totodată, dureroase.

Dezvăluiri de la medicul de gardă de la Matei Balș

Un alt incendiu a avut loc la spital, respectiv la Matei Balș. Acest incident s-a soldat, momentan, cu cinci decese și mai multe persoane se află acum în stare gravă. Ancheta este în plină desfășurare și autoritățile încearcă să afle de la ce a pornit incendiul și ce nereguli au existat în spital.

Medicul care de afla de gardă când a izbuncit incendiul a vorbit desprfe dureroasa experiență. Acesta a ieșit pe holul pavilionului după ce a auzit mai multe strigăte de disperare. În acel moment, era deja foarte mult fum și nu putea înainta. A încercat să salveze mai mulți oameni care se aflau pe balcon, în timp ce alți colegi de-ai lui deja începuseră să evacueze pacienții. Tot cadrele medicale au fost și cele care au oprit curentul electric.

Conform medicului, au fost afectate de flăcări două saloane, în timp ce alte două erau cuprinse de fum. Unii pacienți au fost scoși cu ajutorul păturilor, iar infirmierele au participat și ele la procesul de salvare, oprind sursele de oxigen ale unor pacienți, în limita posibilitățilot, pentru că fumul era mult prea dens.

„Era zgomotul alarmei, erau ţipetele pacienţilor… Încercam cu disperare să scoatem cât mai repede pacienţii. Nu ne-am limitat doar la tărgile pompierilor. I-am scos şi în pături. Trebuia să ne mişcăm cât mai repede. Au fost afectate de incendiu două saloane, alte două de fum. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Care a fost sursa nu ştiu. Infirmiera a intrat în salon, focul izbucnise deja, nu a putut să vadă prea mult. Focul a izbucnit în mijlocul salonului. Erau trei paturi în acel salon, toate trei ocupate. Infirmiera care tocmai ieşise din salon a auzit un strigăt, s-a întors şi a văzut pacientul cum ardea. A pus o pătură pe el şi a oprit sursa de oxigen. Nu a putut să înainteze şi să oprească oxigenul şi la ceilalţi”, a mai declarat Cătălin Apostolescu.

Medicul infecţionist a declarat că nu era foarte frig în spitale. Totuși, nu era o temperatură confortabilă, motiv pentru care au fost aduse pături suplimentare de către medici, dar nu se știe dacă erau în funcțiune aeroterme.

Acest articol a fost actualizat la: 2021-01-30T09:55:27+02:00 9:55

Share
Scris de
Danciu Mirela

Acest site foloseste cookies.

Read More