Connect with us

Știri

Mesajul Jandarmeriei Române pentru cei care vor să protesteze la Parada de 1 Decembrie: „Se descalifică ca oameni”

Jandarmeria Română susține că cei care vor să protesteze de 1 Decembrie ‘se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români’. Instituția a transmis un comunicat în care își exprimă punctul de vedere referitor la dorința mai multor români de a le întoarce spatele jandarmilor care participă la Parada de 1 decembrie.

„Jandarmeria este atentă la toate mesajele care circulă și se propagă în mediul online. În același timp, ne manifestăm convingerea că cetatenii nu vor răspunde acestor mesaje și provocări, care se propagă în mediul virtual.

Nu excludem posibilitatea să existe o minoritate, un anumit grup de persoane, care să aleaga sa se exprime în acest mod. Este o opțiune personală prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români.

Jandarmii care fac parte din blocul de defilare depun un efort intens pentru a pregăti toate ceremoniile care au loc în această zi de o importanță deosebită. Jandarmii cât și militarii din celelalte structuri fac eforturi mari pentru ca această paradă militară și această desfășurare de forțe să arate așa cum trebuie și pentru ca acolo se regăsesc simbolurile naționale.

Acești jandarmi poartă drapelul României, poarta drapelul de luptă al unității din care fac parte și au pe haine stema României. Este vorba de mai mult decât o simplă prezență a unor instituții. Este vorba despre statul român și România

Oamenii trebuie să știe că astfel de gesturi nu afectează Jandarmeria Româna în ultima instanță, ci aduc o ofensă statului român. Toti trebuie să fim conștienți că fiecare individ își asumă consecințele propriului comportament.

O astfel de sarbatoare nu trebuie denaturată în niciun fel, iar dacă sunt gesturi care depășesc normele legale și care presupun anumite derapaje vom lua toate măsurile legale care se impun pentru a fi trași la răspundere cei care savârșesc astfel de fapte.

Oamenii trebuie sa fie atenți cine sunt cei care propagă astfel de mesaje în mediul online și care îndeamna la astfel de comportamente.

De 1 Decembrie vrem sa purtăm Ie și opinci și sărbătorim România. Exista și a doua zi!”, este mesajul Jandarmeriei Române transmis la solicitarea DC News.

Răspunsul premierului Viorica Dăncilă la mesajul Jandarmeriei

Premierul Viorica Dăncilă a evitat luni un răspuns clar, atunci când a fost întrebată cum comentează mesajul Jandarmeriei, potrivit căreia cei care protestează de 1 Decembrie „se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români”.

„Nu vreau să critic, să laud un mesaj al cuiva. Eu spun punctul meu de vedere: cred că măcar acum, când se apropie Ziua Naţională, trebuie să dăm dovadă de mai multă unitate. E o zi importantă pentru fiecare român, e important ce mesaj dăm pentru celelalte state şi cred că aceste elemente trebuie să le aibă în vedere orice bun român.

Fiecare are dreptul să fie nemulţumit, să meargă la proteste, dar eu cred că Ziua Naţională este prea importantă pentru noi ca să avem astfel de manifestări. E ziua care ar trebui să ne unească, nu să ne dezbine”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă mesajul Jandarmeriei i se pare provocator, premierul a răspuns: „Este punctul de vedere al Jandarmeriei”.

Continue Reading
You may also like...
3 Comments

3 Comments

 1. Grammatikus

  2018-11-27T13:52:33+02:00 at 13:52

  Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine, dai in case si tractoare, dai in clasa muncitoare !
  Discursul agramatilor de la jandari si al marionetei agramate pare tradus din rusa sovietica sau din carticica rosie a tov Mao.
  Stati in opinci si in ii, taraneii tatucului, dar mai slabiti- ne pe astia care mai si citim, apropiatii acordului in gen si numar !

 2. Sorin---București

  2018-11-27T10:07:46+02:00 at 10:07

  ,jandarmeri-O”!!! Chiar nu mai ai rușine DE LOC ??? Mai ai TUPEUL să vorbești TOCMAI TU de ,,ofensă adusă statului Român”? Să-ți între în cap ,,jandarmeri-O”! TU NU SERVEȘTI statul Român !!! TU SERVEȘTI (slugărești) DOAR niște PARVENIȚI din Teleorman !!! Pe cetățeni I-AI SERVIT CU BÂTA şi GAZUL pe data de 10.10.2018. MARE TUPEU MAI POȚI SĂ AI !!! Mai bine bagă capul în nisip ca struțul şi scoate-l După Încă Un Centenar!!! Te miri ca Fata Mare că ți se întoarce fundul?? Ai CEEA CE MERIȚI,,dragă”(apropo’s de mărețul referendum teleormăneano-alexandrian) !!!

 3. Bican

  2018-11-27T09:42:02+02:00 at 9:42

  cand treci pe langa un jandarm trebuie sa il rogi sa iti dea macar un pulan pe spate

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top