Connect with us
Meteo 14 iunie. Avertizare de furtuni puternice. Meteorologii au făcut anunțul astăzi

Știri

Meteo 14 iunie. Avertizare de furtuni puternice! Meteorologii au făcut anunțul astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această după-amiază un cod galben, valabil până la ora 21.00.

UPDATE: Meteorologii au emis, joi după-amiaza, o avertizare nowcasting Cod galben de furtună, valabilă în Bucureşti, până la ora 16:30.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Bucureşti, între 15:40 şi 16:30, se vor semnala averse ce vor cumula 10 -15 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice şi posibil grindină de dimensiuni mici.

Județele Maramureș, Sălaj, Cluj-Napoca, Alba, Hunedoara, Caraș Severin, Bistrița Năsăud, Mureș, Sibiu, Gorj, Mehedinți. De asemenea, Dolj, Olt, Vâlcea, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț. Suceava, Botoșani, Iași și Bacău se află sub cod galben de ploi, începând de la ora 14.00.

În intervalul menționat vor fi averse în Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, local în Moldova, precum și în zonele de munte, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Îndeosebi în centrul și în nord-estul țării aversele vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

Citește și: Cod portocaliu de furtuni în localităţi din Hunedoara şi Caraş Severin, în orele următoare

De asemenea, în noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie) va continua să plouă în sudul Banatului și în Oltenia, unde se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp, potrivit meteoromania.ro.

Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie), vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului.

Citește și: Alertă meteo! Cod roșu de inundații în județul Caraș Severin

Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

O atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate în mai mult de jumătate din ţară a intrat în vigoare miercuri după-amiaza mai mult de jumătate din ţară.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp

Potrivit meteorologilor, în intervalul 13 iunie, ora 14:00 – 15 iunie, ora 8:00, în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, în jumătatea de vest a Munteniei şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 60 – 80 l/mp, îndeosebi în sud-vest şi în zona montană.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top