Connect with us
METEO Vremea schimbă foaia. Meteorologii au emis avertizare

Știri

METEO Vremea schimbă foaia. Meteorologii au emis avertizare

Vremea schimbă foaia în jumătate de țară. După zile aproape caniculare, ploile își vor face apariția furtunile. Nu doar că vom avea parte de ploi torențiale dar acestea se vor transforma și în furtuni.

Meteorologii avertizează că se vor semnala și căderi de grindină iar vântul va sufla cu putere.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare valabilă de duminică, de la ora 14.00 până luni, ora 23.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, precum și la deal și la munte.

Meteorologii au emis avertizare de vreme severă și fenomene periculoase

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Citește și Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Meteorologii avertizează: temperaturi mari și furtuni

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 4-17 iunie. ANM anunță pentru următoarele două săptămâni temperaturi de peste 30d e grade, dar și instabilitate atmosferică accentuată.

Iată ce ne așteaptă din punct de vedere meteorologic în următoarele două săptămâni:

PROGNOZA METEO BANAT

În prima săptămână, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel că pe 8 și 9 iunie valorile termice maxime vor atinge, în medie, 30…31 de grade. În timpul nopților, media minimelor a fi cuprinsă între 15 și 17 grade. Începând din 10 iunie, temperaturile diurne vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, oscilând ușor, de la o zi la alta, în jurul maximei de 28 de grade. Nici media valorileor termice nocturne nu va avea variații semnificative, urmând să scadă ușor, de la 15…16 grade în datele de 11 și 12 iunie, spre 13…14 grade în diminețile zilelor de 16 și 17 iunie.

Fenomene specifice instabilității atmosferice (averse local însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină) se pot semnala oricând parcursul celor 14 zile, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 6-8, 9-11 și 13-15 iunie.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

În prima săptămână, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel că pe 9 iunie valorile termice maxime vor ajunge la o medie de 29…30 de grade. În timpul nopților, media minimelor va fi cuprinsă între 14 și 17 grade. Începând din 10 iunie, temperaturile maxime diurne vor avea mici variații de la o zi la alta, în jurul mediei de 27 de grade, menținându-se apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Media valorilor termice nocturne, la rîndul ei apropiată de normalul perioadei, urmează să scadă foarte puțin, de la 15…16 grade în datele de 11 și 12 iunie, spre 14 grade în diminețile zilelor de 16 și 17 iunie.

Fenomene specifice instabilității atmosferice (averse local mai însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil, grindină) se pot semnala oricând pe parcursul celor 2 săptămâni, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 6-8 și 9-14 iunie.

Citește mai departe AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top