Connect with us
Meteorologii anunță vremea pentru weekend. Ce se întâmplă cu ploile

Știri

Meteorologii anunță vremea pentru weekend. Ce se întâmplă cu ploile

Specialiștii ANM, anunț privind regimul termin pentru acest sfârșit de săptămână. Cel mai viguros ciclon mediteranean din acest sezon cald a produs inundații pe arii extinse din Transilvania și Moldova.

Acum, vremea urmează să intre într-un proces de ameliorare chiar dacă în unele zone va mai ploua.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării. Acestea sunt adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

VINERI

Aspectul vremii se va deteriora în toate zonele țării. Pe spații relativ extinse urmând să cadă averse de ploaie însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat de grindină. Local (și mai ales la munte) cantitățile de apă vor fi mai importante, de până la 20-30 de mm.

Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în sud-vestul extrem și în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 24 și 29 de grade în Transilvania și Maramureș și 27-31 de grade în Banat și Crișana.

Sunt așteptate 29-34 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în zona litorală și în estul Deltei Dunării) și 26-31 de grade în Moldova.

Meteorologii anunță vremea în weekend

Citește și Vremea pe 5 iulie. Unde vor cădea precipitații în ziua de joi

WEEKEND

Vremea va continua sa fie instabila in cea mai mare parte a tarii, pe spatii relativ extinse urmand sa se produca averse de ploaie moderate cantitativ, ce vor fi insotite si de descarcari electrice.

Din punct de vedere termic vremea va fi usor mai rece in majoritatea zonelor in comparatie cu normalul climatologic al inceputului de luna iunie.

Temperaturile maxime urmand sa fie situate in general intre 22 si 27 de grade Celsius la nivelul intregii tari.

Cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate in estul Luncii Dunarii.

Citește și Specialiștii ANM, anunț de ultimă oră. Când începe canicula

Citește și METEO: Specialiștii ANM au emis prognoza pentru 2 săptămâni

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top