Connect with us
Cod galben. Va ploua torențial în aceste zone

Știri

Meteorologii au emis Cod galben. Va ploua torențial în aceste zone

Meteorologii au emis în urmă cu puțin timp o alertă cod galben de ploi și instabilitate atmosferică. Codul galben este valabil începând de mâine și până pe data de 9 iulie. Meteorologii anunță și căderi importante de apă în zonele vizate de codul galben. 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 12 – 09 iulie, ora 21
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică;
Zone afectate: conform textului;

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN de furtuni și vijelii

Interval de valabilitate: 07 iulie, ora 16 – 09 iulie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;
Zone afectate: conform textului și hărții;

În zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Meteorolog ANM, anunț despre schimbare drastică a vremii

Vremea se joacă cu noi în această vară. Am avut parte de furtuni, ploi torențiale care au produs inundații în mai multe zone ale tării. Chiar dacă vremea a intrat într-un proces de ameliorare, meteorologii anunță că nu vom scăpa complet de ploi.

Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a anunţat cum va evolua vremea în următoarele zile.

Potrivit specialistului ANM, sfârşitul săptămânii aduce vreme instabilă, în mare parte a ţării, cu descărcări electrice şi chiar grindină. În Capitală şi pe litoral vremea va fi frumoasă până duminică, urmând ca să se răcească şi să apară averse.

Citește și Meteorolog ANM, anunț despre schimbare drastică a vremii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top