Connect with us
Folia de aluminiu metoda de gătit care otrăvește

Știri

Metoda de gătit care te otrăvește – O folosești prea des

Specialiștii ne avertizează că gătitul cu această metodă ne otrăvește organismul în timp. Din păcate foarte mulți români gătesc în acest mod.

Foarte multe gospodine folosesc folia de aluminiu zilnic, insa stii cat de sanatos este?

Folia de aliminiu este extrem de practica atunci cand vrei sa impachetezi anumite alimente. Ea se utilizeaza cu succes si la prepararea mancarurilor la cuptor sau la prepararea deserturilor.

Desi face parte din viata multor familii, acest produs nu este atat de sanatos pe cat este de practic. Exista si cateva efecte adverse care vin odata cu trecerea timpului.

Folia de aluminiu este mai periculoasă decât crezi

Aluminiul este un metal cu o mare reactivitate, care atunci cand intra in contact cu alimentele poate avea efecte negative asupra sanatatii. Riscul este mult mai mare atunci cand incalzesti produse care sunt invelit in folie de aluminiu.

Tine minte ca acest metal este cu mult mai reactiv atunci cand este pus in contact cu alimente condimentate sau acide, deoarece este foarte usor absorbit.

Multe persoane incalzesc mancarea invelita in folie de aluminiu, insa putini stiu ca atunci cand aceasta folie are o temperatura ridicata metalul este rapid absorbit de mancare si astfel ajunge in organism.

Ce se întămplă când ajunge aluminiul în corp?

Efectele sunt aceleasi fie ca folosesti partea lucioasa sau nu, iar gradul de absorbtie depinde de temperatura si timpul de expunere la caldura. Asadar, este extrem de important ca acest tip de folie sa nu fie utilizata la prepararea anumitor alimente, ci doar la pastrarea prospetimii atunci cand sunt introduse in frigider.

Atunci cand aluminiul ajunge in corp prin intermediul produselor alimentare, sistemul digestiv nu face fata si acest metal nu este digerat.

Asta inseamna ca el se acumuleaza in preajma unor anumite organe cum ar fi rinichii, ficatul si creierul. Sistemul nervos este primul afectat, asa ca riscul de a te imbolnavi de Alzheimer creste considerabil, spun ce de la stylecraze.com

VIDEO Metoda de gătit care te otrăvește

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top