Connect with us
Metrorex, anunț de ultimă oră. Cum vor circula mâine garniturile de metrou

Știri

Metrorex, anunț de ultimă oră. Cum vor circula mâine garniturile de metrou

Metrorex face un anunț extrem de important pentru bucureșteni. Mâine, când sunt anunțate mai multe manifestări stradele, trenurile vor avea program normal.

Deasemenea, Metrorex anunță că are în dotare trenuri suplimentare iar acestea vor fi puse în funcțiune la nevoie. Precizările vin în contextul în care stațiile de metrou s-ar putea aglomera.

Aşadar din punctul de vedere al circulaţiei subterane, programul va fi mai degrabă unul de zi obişnuită de muncă, din timpul săptămânii, nu de week-end.

”Ca măsuri pentru fluidizarea traficului, Metrorex a luat deja decizia suplimentării personalului de exploatare în vederea introducerii de trenuri suplimentare în circulație, în functie de fluxul de călători”, arată Metrorex într-un comunicat de presă.

Metrorex nu închide stația de metrou Piața Victoriei

În legătură cu închiderea staţiei de metrou Piaţa Victoriei, Metrorex anunţă că aşa ceva nu se va întâmpla.

Cu o singură excepţie. Anume dacă instituţiile abilitate cu menţinerea ordinii vor solicita acest lucru. Dar chiar şi în acest caz staţia va fi închisă pentru un interval cât mai scurt de timp.

”Societatea noastră este în continuă legătură cu reprezentanții instituțiilor abilitate în asigurarea ordinii și siguranței publice.

Decizia de închidere a stației va fi luată doar la solicitarea acestora, pe perioadă limitată, și numai în vederea asigurării siguranței călătorilor ”, conchide sursa citată.

Citește și Trafic restricționat în Capitală pentru mitingul organizat de PSD

Traficul rutier va fi restricţionat sâmbătă, în Bucureşti, în contextul mitingului organizat de Partidul Social Democrat împotriva abuzurilor şi a încălcării principiilor statului de drept.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Brigada Rutieră, pentru manifestaţia publică din Piaţa Victoriei, începând cu ora 14,00, se va restricţiona traficul rutier pe şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor).

Pentru manifestaţia care va avea loc între orele 20,00 – 22,00, Brigada Rutieră a Capitalei va restricţiona temporar traficul.

Trafic restricționat în Capitală pentru mitingul PSD

* se va restricţiona traficul şi pe str. Paris de la Piaţa Quito şi până la Piaţa Victoriei;
* pe str. Arh. Ion Mincu cu excepţia riveranilor;
* breteaua care leagă bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;
* breteaua care leagă şos. Nicolae Titulescu de Piaţa Victoriei;
* bd. Lascăr Catargiu între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei, precum şi străzile care acced în acestea;
* Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi bd. Dacia, precum şi străzile care acced în acestea;
* bd. Aviatorilor între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Victoriei.

Totodată, nu se va permite accesul în Piaţa Victoriei dinspre bd. Ion Mihalache, şos. Nicolae Titulescu, str. Buzeşti.

Poliţiştii recomandă următoarele rute alternative: Calea Dorobanţi – şos. Ştefan cel Mare – Calea Moşilor – Piaţa Universităţii şi bd. Ion Mihalache – bd. Mareşal Averescu – bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – şos. Bucureşti-Ploieşti.

Brigada Rutieră le solicită conducătorilor de autovehicule să folosească mijloacele de transport în comun, în special metroul, pentru a evita blocajele de trafic; să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; să respecte semnalele şi recomandările poliţiştilor rutieri care se află în punctele de deviere.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top