Connect with us
METROREX vine cu veşti bune pentru călători! Ce se întâmplă cu programul metrourilor

Știri

METROREX are veşti bune pentru călători! Ce se întâmplă cu programul metrourilor

Metrorex va extinde perioada cu vârf de trafic, unde intervalul de circulație a trenurilor va fi redus, și va suplimenta garniturile de tren pe perioada iernii.

Acest lucru se va întâmpla atunci cânt situația o va impune pentru evitarea supraaglomerării.

Pentru evitarea supraaglomerării, atunci când situația o va impune, se vor lua măsurile specifice, care vor viza în special extinderea perioadei cu vârf de trafic, unde intervalul de circulație a trenurilor va fi redus, și suplimentarea garniturilor de tren, dirijarea traficului de călători, comunicarea noutăților prin intermediul canalelor specifice, astfel încât să fie asigurată deplasarea călătorilor în siguranță. Totodată echipele de specialitate ale Metrorex fac verificări permanente pe toate magistralele. Pe segmentele unde situația o impune, se intervine operativ pentru remedierea problemelor care ar putea fi determinate de condițiile meteo nefavorabile”, se arată în documentul citat.

Citeşte şi Meteorologii sunt în ALERTĂ! Vortexul POLAR se apropie de România

Directorul General al Metrorex, Marin Aldea, a aprobat, în luna iulie 2017, „Planul pentru Organizarea Comandamentului pentru Preîntâmpinarea și Combaterea Efectelor Înzăpezirii la accesurile stațiilor de metrou și depouri pentru iarna 2017 — 2018”, prin care au fost dispuse un set de acțiuni și măsuri specifice stabilite pentru asigurarea transportului călătorilor cu metroul.

Aprovizionarea cu material specific intervențiilor de deszăpezire (materiale antiderapante), curățarea și evacuarea zăpezii pe timp de zi și noapte în stațiile de metrou și monitorizarea permanentă a activităților de către Dispecerul Central de serviciu se numără printre măsurile cuprinse în document.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top