Connect with us
IMihai Calin si Richard Bovnoczki joaca impreuna pe scena noului sediu ARCUB in piesa de teatru Schneider & Schuster, regizata de Lucian Pavel.

Știri

Mihai Calin joaca intr-un nou spectacol marca ARCUB – Schneider & Schuster

In premiera nationala, actorii Mihai Calin si Richard Bovnoczki joaca impreuna pe scena noului sediu ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti, in piesa de teatru Schneider & Schuster, regizata de Lucian Pavel.

In premiera nationala, actorii Mihai Calin si Richard Bovnoczki joaca impreuna pe scena noului sediu ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti, in piesa de teatru Schneider & Schuster, regizata de Lucian Pavel.

Premiera oficiala va avea loc duminica, 3 aprilie 2016, de la ora 19:30.

Spectacolul Schneider & Schuster ilustreaza intr-un cadru tragic, intesat cu momente umoristice, povestea a doi tineri evrei ce vor sa infiinteze in Polonia un teatru cu un repertoriu bazat pe spectacole cu teme sociale, de actualitate, nestiind ca aceasta miscare ii va conduce usor catre capcana lagarelor de concentrare si ulterior catre aventura vietii lor.

”E un spectacol care penduleaza intre comedie si tragedie si incercam sa rememoram cateva moment ale secolului XX, intr-un context istoric in care cred ca este binevenit acest lucru. Nu vorbim doar de doi actori evrei in timpul Holocaustului, aceste lcururi sunt atinse oarecum, dar nu ne-am propus sa ne adancim in tragedia acelui moment. In istoria secolului XX sunt multe situatii in care nu numai evreii s-au intalnit cu momente dramatice. Genocid, jihad si alte nenorociri au existat nu doar secolul trecut. Se intampla si astazi si de aceea subiectul piesei mi se pare de actualitate oricand. Este o meditatie despre ce inseamna actorul si teatrul. Noi nu putem sa schimbam oamenii sau lumea, ci doar sa fim impreuna cu publicul si sa-i oferim cateva momente de placere si meditatie. Noi jucam cu foarte mult entuziasm si sper ca asta sa se transmita publicului si publicul sa plece cu starea aceasta de la spectacol, dar in acelasi timp si cu o reflectie asupra a ceea ce este important in viata: prietenia, iubirea”, spune actorul Mihai Calin.

Piesa de teatru, regizata si ilustrata muzical de actorul Lucian Pavel, a fost scrisa in anul 1993 de Joshua Sobol si s-a jucat cu succes in numeroase teatre din Elvetia, Germania sau Suedia. Costumele si decorurile piesei sunt realizate de scenograful Mihai Pacurar, iar miscarea scenica poarta semnatura coregrafei Silvia Calin.

Citeste si: Obsesii – un one woman show despre depresie si literatura, cu Cerasela Iosifescu la ARCUB

”Mi-a placut foarte mult piesa lui Joshua Sobol, e un scriitor foarte important si a fost probabil cel mai dificil proiect al meu din utlimii ani. Ma bucur ca m-am întalnit cu textul acesta si cu Rchard Bovnoczky, pe care îl stiam de multa vreme dar nu lucrasem împreuna. Cred ca putem dezvolta în continuare proiectul, pentru ca este unul din actorii care lucreaza la rol încontinuu, nu îl fixeaza odata cu primul spectacol si apoi repeta acelasi lucru. În ce priveste coregrafia, ma bucur ca am lucrat cu Silvia, sotia mea. Ca si la Napasta, de la Teatrul National, în regia lui Radu Afrim, mi-a fost un mare sprijin ”, marturiseste actorul.

”Piesa este o cronica dramatica inteligenta, povestita cu detasare, plina de farse. Ale istoriei, ale profesiei artei actorului, ale vietii. O calatorie în timp despre prietenie, despre confruntarea cu crizele majore ale istoriei si ale varstei personajelor, toata întesata cu un umor nebun. E despre umor. Si mai ales despre hazul cu care te privesti în fiecare zi, chiar daca festele pe care ti le joaca viata, istoria, pot fi fatale. Daca îti lipseste acel umor sau îl ratacesti, esti pierdut”, spune regizorul Lucian Pavel.

Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete ARCUB, aflata pe strada Lipscani, nr. 84-90. Pretul unui bilet este de 50 de lei, iar pentru studenti, elevi si pensionari, pretul biletului este 25 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top