Categorii Știri

Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare

Mihai Necolaiciuc, fostul director general al CFR, a fost condamnat astăzi la opt ani de închisoare cu executare. Decizia este una definitivă.

În primă instanță, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la zece ani de închisoare.

În plus, acesta mai trebuie să plătească daune de 100 de milioane de lei vechi.

Mihai Necolaiciuc a fost condamnat în 2014 la patru ani și șase luni

Acuzațiile de abuz în serviciu au fost formulate de procurorii DNA inițial în trei dosare separate. Acestea au fost apoi reunite în procesul în care Mihai Necolaiciuc este judecat pentru acordarea ilegală a unei serii de contracte.

Potrivit unui comunicat al DNA, Miahi Necolaiciuc a fost audiat în calitate de martor la Tribunalul București, în ziua de 05 aprilie 2016. ”În această împrejurare, suspectul Necolaiciuc Mihai a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea.

Pe 17 octombrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Mihai Necolaiciuc la patru ani şi şase luni de închisoare pentru utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.

Citește și: Guvernul a decis: Ziua de 2 decembrie, liberă! Există însă o condiție

De asemenea, judecătorii i-au interzis lui Necolaiciuc unele drepturi civile, pentru o durată de cinci ani. Un an mai târziu, pe 17 iulie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea condiţionată a fostului director general al CFR Mihai Necolaiciuc, după ce a executat nouă luni din pedeapsa de patru ani şi şase luni primită în dosarul privind o fraudă de 2,7 milioane de euro.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-11-23T12:28:51+02:00 12:28

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More