Connect with us
Mihai Tudose pregătește restructurarea Guvernului. Ce ministere dispar

Știri

Mihai Tudose pregătește restructurarea Guvernului. Ce ministere dispar

Premierul Mihai Tudose negociază cu liderii PSD din teritoriu lista noului Guvern.

Acesta ar vrea să facă schimbări în mai multe ministere. Cap de listă ar fi chiar ministrul Educaţiei, Liviu Pop, urmat de cel de la Economie, Gheorghe Șimon.

În aceste zile se dicută modul în care va arăta viitorul cabinet al lui Mihai Tudose, după ce guvernul va fi restructurat așa cum își dorește premierul. Până pe 29 ianuarie, când are loc CExN vor fi mai multe discuții pe acest subiect.

Sunt mai multe ministere care dispar, se mută sau vor fi comasate. Guvernul Tudose II va avea probabil trei vicepremieri, care ar putea fi de la Dezvoltare, Interne și Apărare.

Așa cum Antena 3 a prezentat zilele trecute, sunt mai multe ministere care s-ar putea comasa, după cum se vede în lista de mai jos.

Urmează și o discuție în coaliția de guvernare, pentru a se vedea cu ce vor rămâne cei de la ALDE.

Ce ministere vrea Tudose

  •  Ministerul Dezvoltării
  •  Ministerul Internelor
  •  Ministerul Apărării
  •  Ministerul Educației + Cercetare
  •  Ministerul Economiei + IMM-uri + Turism
  •  SGG + Relația cu Parlamentul
  •  Ministerul Muncii + Dialog Social + Turism
  •  Ministerul Finanţelor
  •  Ministerul Agriculturii
  •  Ministerul Sănătăţii
  •  Ministerul Culturii
  •  Ministerul Fondurilor Europene
  •  Ministerul Comunicaţiilor
  •  Ministerul Transporturilor
  •  Ministerul Justiției

Ce primește ALDE

  •  MAE + Românii de pretutindeni + Afaceri Europene
  •  Ministerul Energiei
  •  Ministerul Mediului + Ape şi Păduri

Citeşte şi DECIZIA de ultimă oră a magistraților în cazul polițistului pedofil. Ce se întâmplă cu Eugen Stan

Magistraţii au decis, în urmă cu scurt timp, soarta lui Eugen Stan. Polițistul este suspect în alte 15 cazuri de agresiuni sexuale asupra unor minori. Iată ce au decis magistrații în această seară.

Magistraţii au decis, în urmă cu scurt timp, soarta lui Eugen Stan şi au încuviinţat cererea adresată de procurori.

Astfel, poliţistul-pedofil a fost arestat şi îşi va petrece următoarele 30 de zile în Arestul Central. Duba cu bărbatul încătușat a plecat de la Judecătoria Sectorulu 6 către Arestul Central al Poliției Capitalei, anunţă Antena 3.

Anchetatorii au solicitat arestarea preventivă pentru 29 de zile pentru trei fapte. Printre acestea: agresiune sexuală față de doi minori, fapta din 2018, dar și o agresiune sexuală din 2012.

Dosarul din 2009 s-a prescris

Au mai apărut și alte informații cum că în 2017 bărbatul a încercat să agreseze o femeie.

În tot acest timp, anchetatorii verifică alte 15 dosare de agresiuni sexuale rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Drumul Taberei este autorul lor, potrivit Digi 24.

Citeşte şi Este OFICIAL! Când va ninge pentru prima oară în București 

Când va ninge pentru prima oară în acest an la București. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile.

Vremea se va menține destul de caldă pentru această perioadă și miercuri, dar de la finalul acestei săptămâni putem spune că vine iarna.

Pentru miercuri, meteorologii au prognozat 5 grade în Capitală, dar de vineri, temperaturile încep să scadă și sunt anunțate ninsori în zona montană. Nici în București nu este exclus să avem zăpadă în week-endul care va urma.

Prognoza meteo pentru ziua de miercuri

Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, dar şi în extremitatea de sud-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 12 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade, uşor mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros. Vor fi ploi slabe şi burniţă, local, în sud şi în est şi pe arii restrânse în centru.

În zonele de munte, iar trecător, în special în partea a doua a intervalului şi în cele de deal, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte, dar temporar şi la cote mai reduse, şi în sud şi est. Mai ales dimineaţă, în zonele joase din vestul teritoriului, vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru ziua de joi

Vremea va fi închisă în sudul şi în estul ţării, unde local vor cădea precipitaţii, slabe. În restul teritoriului, înnorările vor fi trecătoare, iar precipitaţiile cu totul izolate.

Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, iar la munte şi pe arii restrânse în zonele deluroase, ninsori şi lapoviţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile sudice şi în zona montană înaltă. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, cu maxime cuprinse între 3 şi 12 grade şi minime între -3 şi 6 grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top