Connect with us
Mihail Vlasov a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Decizia în acest caz este definitivă. Fostul președinte al Camerei de Comerț...

Știri

Mihail Vlasov a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Mihail Vlasov a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ este acuzat că a intervenit la un deputat pentru a-i fi susţinute interesele. Decizia în acest caz este definitivă.

„Admite apelul formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.61/F din 04 aprilie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală. Desfiinţează, în totalitate, sentinţa penală menţionată şi,
rejudecând: În baza art. 255 alin. 1 Cod penal din 1969 cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Mihail Vlasov la pedeapsa de 2 ani închisoare.

În temeiul art. 71 Cod penal din 1969 interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal din 1969 ca pedeapsă accesorie. Respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul Mihail Vlasov împotriva aceleiaşi sentinţe”, se arată în decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Mihail Vlasov, condamnat la doi ani de închisoare. Decizia este definitivă

Decizia instanţei supreme este definitivă. În primă instanţă, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României a fost achitat, DNA contestând decizia cu apel.

Pe 19 octombrie, Alina Gorghiu a fost audiată în acest dosar.

„Sunt câțiva ani de zile de când îl cunosc pe Mihail Vlasov și am avut o relație instituțională, nu de prietenie. Am fost contactată în 2013 de Florin Iordache pentru a semna această ințiativă legislativă, împreună cu el și alți colegi ai Camerei Deputaților, atât în mandatul acesta cât și în cel trecut am semnat multe proiecte de lege.

Ideea o cunoșteam în mare, nu era nouă, a mai fost un proiect similar susținut în partid. Registrul Comerțului a mai fost în subordinea Camerei de Comerț. Știam de decizia CCR de respingere a proiectului inițial. Dar știam că acest proiect vine cu modificări în acord cu CCR. Nu am citit acel proiect la momentul semnării. Absolut orice fel de demers trebuia să fie legal si constituțional. Nu a fost susținut ulterior acest proiect nici în comisia juridică nici în plen. A primit vot negativ.

Guvernul nu a susținut acest proiect și am considerat să nu acceleram susținerea inițiativei. Nici acum nu știu daca Mihail Vlasov a redactat acel proiect, pentru că el mi-a parvenit de la Florin Iordache. (…) De câteva ori am dialogat cu președintele Camerei de Comerț și Industrie (n.r Mihail Vlasov).

Nu a existat niciun fel de presiune. Am discutat de câteva ori, inclusiv de acest proiect, de procedura și stadiul lui. Nu mi-am pus nicio secundă problema că cineva urmărește un interes personal. Am crezut că inițiativa poate îmbunătăți calitatea Registrului Comerțului”, le-a spus Alina Gorghiu atunci judecătorilor.

În aceeaşi cauză au mai fost audiaţi Bogdan Olteanu şi Florin Iordache, potrivit mediafax.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top