Connect with us
Militar dispărut în Marea Neagră, descoperit pe o plajă din Corbu

Știri

Militar dispărut în Marea Neagră, descoperit pe o plajă din Corbu

Militarul dispărut duminică, 10 iunie, în zona plajei Corbu, judeţul Constanţa, a fost identificat astăzi, 13 iunie, după ce trupul neînsufleţit a fost adus de valuri pe plaja din dreptul localităţii Vadu, la nord de Capu Midia.

Caporalul clasa a III-a Petru Cosma făcea parte dintr-un detaşament al Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej, dislocat în perioada 4-15 iunie la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, pentru activităţi de instruire cu trageri de luptă.

Caporalul Petru Cosma avea 47 de ani, era angajat al M.Ap.N. din anul 1997 şi a participat la două misiuni în teatrele de operaţii (în anul 2003 în Afganistan şi în anul 2006 în Irak). Era căsătorit şi avea doi copii.

Împrejurările decesului sunt cercetate, conform legii, de către Parchetul militar.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, anunţă că a semnat ordinul prin care l-a avansat post-mortem la gradul de sublocotenent pe caporalul clasa a III-a Petru Cosma, dispărut duminică în zona plajei Corbu din judeţul Constanţa.

Citește și: Şase persoane au murit înecate pe litoral de la începutul sezonului estival

„Am semnat astăzi Ordinul prin care l-am avansat post-mortem la gradul de sublocotenent, ca urmare a spiritului civic şi de sacrificiu ieşite din comun, a curajului şi respectului pentru semeni, manifestate în încercarea de salvare a unui copil, din păcate, cu preţul vieţii sale. Sublocotenentul Petru Cosma este un erou al Armatei României şi îl vom preţui astfel mereu”, a scris Fifor, miercuri, pe Facebook.

Citește și: Ialomița. O fetiță de 13 ani, posibil înecată în brațul Borcea

El a transmis condoleanţe familiei militarului.

Parchetul Militar va cerceta împrejurimile dispariției militarului

Parchetul militar a anunţat că va cerceta împrejurările în care a murit militarul dispărut duminică, în zona plajei Corbu, judeţul Constanţa, şi identificat miercuri, după ce trupul neînsufleţit al acestuia a fost adus de valuri pe plaja din dreptul localităţii Vadu, la nord de Capul Midia.

De asemenea, și un copil în vârstă de 14 ani a fost găsit tot astăzi, la aproximativ doi kilometri de caporalui Petru Cosma. Acesta, la rândul său, era căutat de duminică, după ce a încercat să salveze un copil și a fost luat de valurile puternice.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top