Connect with us
Filmare cu militarii români care le arată cetățenilor cum se pot proteja de noul coronavirus

Știri

UPDATE: Militari români, răniți într-un atentat sinucigaș comis în Afganistan

Opt militari români au fost răniți în Afganistan, după un atac cu mașină capcană comis lângă o moschee din sudul acestei țări. Aceștia făceau parte dintr-un grup de soldați care efectuau o misiune de patrulare într-un sat din Kandahar.

Update: MaPN a oferit numele militarilor răniți

Cei opt sunt plutonierul major Ionescu Marius Valentin (41 de ani, căsătorit, aflat la a treia misiune în Afganistan), plutonierul Rădoi Eugen Luci (39 de ani, căsătorit, o misiune în Kosovo, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Ganţă Adrian Bogdan (40 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popescu Florin Adrian (38 de ani, căsătorit, aflat la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a David George Marian (34 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Radu Ionel (39 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popelcă Petre (43 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan) şi caporalul clasa a III-a Bădulescu Nicolae Marian (43 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan).

“După producerea incidentului a fost securizată zona, conform procedurilor, şi militarii răniţi au fost evacuaţi la spitalul militar din Kandahar, unde sunt luate toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi îngrijire. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este informată permanent despre starea răniţilor”, se menţionează în comunicatul MAPN.

Update: Președintele Klaus Iohannis a reacționat după atacul din Afganistan

Redăm, în continuare, mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială:

„Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieți omenești, printre care și copii. În urma acestui tragic eveniment, opt militari români, aflați în teatrul de operații din Afganistan, au fost răniți.

Le urez însănătoșire grabnică și multă putere lor și familiilor acestora în aceste momente de grea încercare.

Le suntem alături militarilor noștri care ne reprezintă țara cu profesionalism și dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menținerea păcii și asigurarea securității internaționale”, se arată în mesaj.

Soldații au fost transportați la spital.

Stire initiala

Unsprezece copii au fost ucişi într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis de un kamikaze presupus a fi taliban lângă o moschee în sudul Afganistanului, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia germană de presă DPA, care precizează că printre răniţi se numără şi soldaţi români.

Şaisprezece persoane, inclusiv civili, poliţişti şi soldaţi români au fost răniţi în atacul comis în districtul Daman.

Kamikaze s-a aruncat în aer cu vehiculul când un convoi de trupe străine trecea în apropiere, a precizat poliţia.

Talibanii încă nu au confirmat dacă se află în spatele atacului, care este separat de un dublu atentat sinucigaş cu bombă comis în capitala Kabul mai devreme în timpul dimineţii de luni.

Este cel de-al doilea atac terorist care are loc în decurs de 24 de ore în Afganistan.

Citește și: Atac terorist în Afganistan. Cel puțin 20 de oameni au murit

Dublu atentat terorist comis de Statul Islamic în Afganistan

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat dublul atentat sinucigaş comis luni la Kabul lângă sediul serviciilor de informaţii afgane şi care a costat viaţa a peste 20 de persoane, printre care un fotograf al AFP, informează France Presse şi dpa.

După un prim atac comis de un kamikaze, „apostaţii forţelor de securitate, mass-media şi alte (persoane) au venit la locul operaţiunii, unde un frate kamikaze i-a surprins cu jacheta explozivă”, potrivit unui comunicat semnat de provincia Khorasan, filiala afgană a SI, şi postat pe mesageria Telegram.

Gruparea jihadistă a precizat că doi atacatori sinucigaşi au murit în atentat, care a făcut de asemenea 110 răniţi.

1 Comment

1 Comment

  1. Aloma

    2018-05-01T18:25:04+03:00 at 18:25

    Atentat sinucigas – something is missing here…. deci a fost in atentat in care au vrut sa se omoare singuri. Cate nulitati au ajuns mari jurnalisti…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top