Connect with us
UPDATE Mineri grav răniți la Mina Lupeni. Un muncitor a decedat

Știri

UPDATE Mineri grav răniți la Mina Lupeni. Un muncitor a decedat

Incident grav în această dimineață la mina Lupeni, în Hunedoara. Doi mineri au fost prinşi în subteran, miercuri, la cota 40, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat. Mai mulţi salvatori intervin pentru scoaterea victimelor de sub pământ. 

UPDATE: 12.30 A murit unul dintre cei doi mineri surprinşi de surparea de la Mina Lupeni.

Unul dintre cei doi mineri surprinşi de surparea produsă miercuri în subteranul Minei Lupeni a murit, în ciuda eforturilor făcute de salvatorii mineri şi echipele de prim ajutor trimise la faţa locului.

„Minerul, în vârstă de 42 de ani, a fost declarat decedat de medicul de medicină legală prezent la faţa locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

Cel de-al doilea miner nu a fost afectat de surpare, el fiind preluat de echipele de salvatori mineri şi condus spre suprafaţă unde i-a fost evaluată starea de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, Călin Dumitrescu, a declarat că primele informații arată că cei doi mineri prinși în subteran sunt conștienți.

„A fost un accident la mina Lupeni. Sunt două persoane rănite. Din primele informații, ar fi conștienți. Nu au fost încă scoși la suprafață”, a spus Dumitrescu.

Potrvit președintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului, surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină.

„A fost o surpare miercuri, în jurul orei 08.00. Au fost prinși doi mineri, unul este bine, s-a ajuns și la celălalt. I se acordă primul ajutor. Erau în mină”, a declarat Darius Câmpean.

Mai multe echipaje de salvare au ajuns la Mina Lupeni

„Primele date arată că salvatorii minieri au ajuns la locul în care s-a produs accidentul şi acordă primul ajutor celor doi răniţi. Unul este semiconştient, iar celălalt este stabil”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

La gura minei au fost trimise două ambulanţe SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, o autospecială complexă şi un container multirisc de la Detaşamentul de pompieri militari din Petroşani.

De asemenea, a fost prealertat elicopterul SMURD de la Arad în cazul în care va fi nevoie de transportarea răniţilor spre un spital dintr-un centru universitar.

Mina Lupeni face parte din Complexul Energetic Hunedoara.

În caz de nevoie, un elicopter îl va prelua pe miner şi îl va transporta la un spital din Bucureşti. Solicitarea a fost deja transmisă, SMURD, iar medicii sunt pregătiţi să intervină în caz de nevoie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top