Connect with us

Știri

Minerva Chiron retrograd, ce se întâmplă cu zodiile în perioada următoare

În vremurile de demult când lumea era condusă de Zei, în fiecare clipă se năştea câte o poveste care în timp, avea să se piardă în legendă şi mai apoi în mit…Aşa a fost şi cu Chiron, înţeleptul centaur care a câştigat nu doar stima muritorilor ci şi pe cea Zeilor…dar nu a fost din totdeauna aşa. 

Încă de la naştere s-a lovit de neacceptarea propriilor părinţi – mama care îl credea prea urât, o creatură monstruoasă, pentru că era rezultatul unui viol, apoi indiferenţa tatălui care din măreţia lui de zeu nu considera necesar să se ocupe de copiii risipiţi prin lume, conta doar satisfacerea propriilor instincte. Apoi, mai era şi gelozia soţiei care îşi urmărea cu cerbicie soţul amator de escapade romantice, care nici ea nu a stat cu mâinile în sân, blestemând fiecare femeie de care acesta se îndrăgostea. Dar Chiron mai avea ceva deosebit; se trăgea dintr-un nemuritor şi o muritoare, deci era nemuritor…cel puţin aşa ne spune mitul.

Cu Philyra, frumoasa oceanidă, fiica lui Okeanos, stăpânul tuturor apelor curgătoare, şi a titanidei Thetys, nu a fost uşor, Saturn i-a dat târcoale cu asiduitate mult timp, iar aceasta simţidu-se încolţită de dragostea zeului şi-a rugat tatăl să o metamorfozeze într-un animal – cal, doar că Saturn a prins de veste şi s-a transformat şi el în cal şi a urmat ceea ce a urmat…s-a născut o fiinţă fantastică, Chiron, jumătate om, jumătate animal. Altă legendă spune că, de fapt,  Rhea aflând de escapada lui Saturn a blestemat fiinţa care avea să se nască din uniunea adulterină. Dar indiferent câte legende s-au ţesut în zorii civilizaţiei, Chiron rămâne, cel puţin pentru astrologie, zeul care, de la o zi la alta, îşi relevă potenţialul.

Doar că zeii nu i-au fost întru totul potrivnici lui Chiron. El şi-a găsit un protector neaşteptat în Apollo – Helios, Zeul Luminii şi al Soarelui. Crescut şi educat de acesta din urmă, Chiron a fost iniţiat în tainele Cunoaşterii, în timp, stăpânind arta războiului, apoi arta poetică şi arta cântului şi rând pe rând, a ajuns să stăpânească cam toate artele. În timp ce, în general, centaurii erau agresivi, puşi pe harţă, iubeau vinul și femeile, Chiron a fost diferit. El  a preferat să se retragă într-o peșteră de pe muntele Pelion și în scurt timp şi-a câştigat renumele şi respectul ca  vindecător, astrolog, înţelept și învățător.

Chiron avut mulți elevi iluștri: Ahile – războinicul grec datorită căruia Troia a fost cucerită, Asklepios – cunoscător al plantelor medicinale și chirurg renumit în vremea sa, fiul lui Apollo, care este considerat părintele medicinei și al cărui caduceu este emblema familiară a profesiei medicale moderne. Chiron l-a  pregătit pe Herakles la rugămintea lui Zeus, pentru a încheia cu succes cele 12 munci, actele sale eroice care simbolizează provocările cu care se confruntă fiecare ființă umană pe calea spirituală. De asemenea, i-a fost profesor lui Jason, care a format grupul argonauților plecaşi în expedişie ca să recupereze legendara Lână de Aur, Sfântul Graal al zilelor sale. Chiron era priceput în cititul semnelor astrale şi astfel l-a ajutat pe Jason să ajungă să atingă comoara atemporală. Dar cea care l-a făcut renumit a fost Arta Tămăduirii…

În calitatea sa de Învăţător era mai mare peste centauri; excela în arta supraviețuirii şi a tămăduirii fiind, printre altele, expert în cunoaşterea plantelor pe care le folosea în tratamentele sale și în astrologie. Puterea sa de vindecare stătea în mâini; se spune că dacă el nu putea să vindece atunci nimeni şi nimic nu vindeca şi, ca paradoxul să fie întreg, nu s-a putut vindeca pe sine.

Rana chironiană

Invitaţi la nunta unui fiu de rege, Centaurii s-au îmbătat și au început să facă avansuri femeilor prezente, inclusiv mireasei. Prins în lupta dintre centauri și oaspeții beți, printre care şi Heracles, acesta din urmă, l-a rănit accidental la coapsă, cu o săgeată otrăvită, scăldată în sângele Hydrei (cum sângele acesteia era otrăvit, săgeţile muitate în el erau otrăvite) provocându-i o rană urâtă şi de nevindecat; văzându-se neputincios, chinuit de dureri atroce, de incapacitatea de a se vindeca și că nu poate muri, s-a retras în peştera de pe muntele Pelion, de unde a continuat să transmită discipolilor cunoștințele sale. Prometeu, titanul care a furat focul de la zei și l-a dat oamenilor şi pentru care a fost înlănţuit pe o stâncă de pe muntele Elbrus, i-a propus lui Zeus să îi cedeze condiţia de muritor lui Chiron ca să-l elibereze de suferinţă. Mai marele zeilor a fost de acord şi Chiron a murit în liniște. Zeus însă i-a dat onoarea cuvenită nemurindu-l în constelaţia Săgetătorului.

Potrivit mitului, Chiron a încercat multe tehnici noi și diferite metode de vindecare de pe urma cărora a dobândit cunoștințe semnificative, în încercarea de a găsi vindecarea, dar el niciodată nu-şi va vindeca singur rana. Astfel, Chiron ar putea dobândi o înaltă calificare în domeniul rănilor de orice fel, iar aceasta poate fi un alt sistem de apărare, cel care păzește rana primară.

Dar, Chiron mai semnifică valori şi cunoştinţe vechi; unirea intelectului cu instinctul. El a predat medicină, arta războinicului, muzica şi astrologia, printre alte discipline, practic vorbind, el reprezintă însăşi disciplina şi educaţia, arată cum să ne schimbăm viaţa prin crearea unui destin mai bun, o transformare radicală a atitudinii faţă de viaţă, acesta a fost adevăratul scop a lui Chiron. Apropo, cuvântul chiropractician provine de la numele său.

Semnificație arhetipală

Astăzi, otrava Hydrei se referă la o problemă cu multiple fațete care pare să nu aibă soluţie sau la una care se agraveaza tocmai datorită încercărilor convenționale de rezolvare.

Rana chirotică este probabil lucrul despre care nu se va vorbi niciodată deschis sau într-un cadru larg. Chiron nu şi-a putut vindeca rana și nimeni altcineva nu a putut să o facă pentru simplul motiv că nimeni nu a avut un remediu pentru problema lui.

Problemele chirotice sunt problemele puțin probabil să aibă o soluţie la îndemână.

Persoanele cu probleme de natură chironiană ignoră de multe ori medicina convenţională și preferă să exploreze terapiile alternative într-o încercare disperată de a descoperi leacul pentru rana lor.

Mulți astrologi – Sue Tompkins, Melanie Reinhardt sau Barbara Hand Clow, sunt de părere că descoperirea lui Chiron, în acel moment din istoria omenirii, reflectă un proces de inovare și de schimbare, un salt în evoluţia biologică – cercetările în domeniul medicinei şi geneticii sunt ridicate la un alt nivel, evoluţia tehnologică – calculatorul începe să ia forme din ce în ce mai stilizate şi cu o memorie artificală din ce în ce mai mare şi evoluţie spirituală – un imens potenţial care viza schimbările de conștiință, de credință, de comportament și de stil de viață. În acest sens, Chiron uneşte tărâmurile uraniene – schimbarea radicală, revoluția și răsturnarea structurilor colective vechi și cele saturniene, promotoare şi păstrătoare ale formelor existente.

Chiron poate acționa ca o punte de legătură între aceste două stări de a fi și este de fapt uneori denumit Podul Curcubeu.

Podul Curcubeu semnifică legătura dintre o stare de conștiință și următoarea, iar această idee este amplificată în continuare dacă ne uităm la Astrologia egipteană.

În astrologia egipteană antică, Chiron poartă un alt nume – Anpu sau Anubis, zeul vieții de apoi și a sufletelor pierdute. Multe dintre miturile și legendele utilizate în Astrologia occidentală pot fi identificate în astrologia egipteană și babiloniană, iar Anubis poate fi privit ca omologul lui Chiron. La fel ca Chiron, Anubis a fost abandonat ca un copil. Anubis a reușit, de asemenea, să crească în nobila profesie a tutorei lumii interlope. A fost sarcina lui Anubis să-i întâmpine pe cei nou-morți în lumea interlopă și să îi ghideze pe măsură ce trec în viața de apoi.

Este nevoie de un suflet special pentru a i se acorda o astfel de poziție și, fără îndoială, a fost propria durere și suferință a lui Anubis care i-au permis să dezvolte compasiunea, discernământul și loialitatea de a parcurge sufletele printr-o astfel de călătorie.

Simbolismul astrologic

Astrologic, Chiron poate fi extrem de frustrant ca interpretare. În primul rând, pentru că nu a existat, dea lungul vremii, nicio convenţie astrologică legată de el, în cazul în carea ar fi trebuit să fie una, el fiind descoperit abia în 1977. În al doilea rând, mulți astrologi nu îl includ pe Chiron într-o interpretare a temei natale și nici nu recunosc că ar avea vreun efect asupra acesteia. În plus, orbita lui este neregulată, asteroidul petrece mai mult timp în unele semne decât în altele. Cuvântul cel mai potrivit pentru al descrie este cel de rătăcitor prin sistemul solar. 

Astrologii folosesc termenul de vindecător rănit, atunci când se discută despre Chiron şi pun un accent grav în interpretare pentru a sublinia implicarea lui vis-a-vis de aspectul educației, de vindecarea și înțelepciunea chironiană, iar rana, în sine, este rareori elaborată. Dilema finală este legată de modul de interpretare în tema natală una simplă asemenea mersului pe bicicletă sau una elaborată cum este mecanismul subtil al subconştientului individual.

Cuvântul cronic, de exemplu, este similar cu Chiron și sugerează o condiție de lungă durată. Interpretarea oficială pentru astrologia medicală este de indigestie cronică, boli de lungă durată și recurente sau caracterizate de suferinţe îndelungate, invaliditate temporară sau definitivă ori lipsa cronică de fonduri sau starea de șomaj îndelungat ar putea fi observate prin poziţia lui Chiron în Casa a 6-a, Casa muncii dar şi a bolilor cu manifestare acută.

Interpretarea astrologică

Interpretarea oficială pentru astrologia medicală este de indigestie cronică, boli de lungă durată și recurente sau caracterizate de suferinţe îndelungate, invaliditate temporară sau definitivă ori lipsa cronică de fonduri sau starea de șomaj îndelungat ar putea fi observate prin poziţia lui Chiron în Casa a 6-a, Casa muncii dar şi a bolilor cu manifestare acută.  Prin urmare, Chiron în Taur sau în Casa a 2-a care reprezintă veniturile individuale provenite din munca proprie, auto- suficiența și valoarea de sine poate descrie o persoană care are datorii vechi sau scadente fără putinţa de a le plăti dar care caută modalităţi de plată ceea ce scade încrederea în sine şi induce nesiguranţă. Chiron în Prima Casă sau în Casa a 6-a a temei natale poate reprezenta boli cronice sau accidentul care indisponibilizează temporar ori definitiv un nativ, limitându-i astfel posibilitatea de mişcare. În artroze, de exemplu, unde durerea este cronică vorbim despre un blocaj, despre o situație din care nu există nicio cale de ieșire. De asemenea, o situație nedreaptă sau o starea de boală, îndelungată, pentru care nu există niciun leac. Privit din această perspectivă Chiron reprezintă locul unde ne simțim neputincioși și de care ne-am săturat fără însă, a ne construi apărarea.

Cum se comportă Chiron

Chiron petrece mai mult de jumătate din an în mers direct, dar când Chiron încetinește, se oprește și pare a se întoarce înapoi sau se oprește ca apoi să meargă înainte în ceea ce astrologic se numește „stație”. Poate auziți frecvent astrologii spunând: „Chiron este staționar și intră în retrogradare astăzi” sau „Chiron este retrograd dar staționar” – Chiron este în proces de încetinire a propriei mișcări de rotație și de aici aparenta întoarcere înapoi. Când Chiron este în proces de a reveni în mers direct, spunem „Chiron este staționar și va reveni în mers normal astăzi” sau „Chiron este staționar pentru că se pregătește de revenire în mers normal”.

Majoritatea astrologilor numesc aceste stații drept „zile pivot”, pentru că planeta despre care vorbim acționează literalmente ca un pivot și, de asemenea, pentru că stațiile tind să conducă la evenimente declanșatoare pentru aceia dintre noi, care sunt afectați de mișcarea lui. Aceste evenimente pivot vor declanșa schimbări în noi, iar acest lucru se va întâmpla în funcție de Chiron.

Scopul lui Chiron 

Ne împinge spre vindecare, odată pentru totdeauna. De multe ori se resimte ca o rană proaspătă, nouă. Dar dacă o examinezi mai profund, descoperi că de fapt, îți amintește de ceva dureros din trecut și că trecutul a binevoit să se amestece cu prezentul. Ne confruntăm cu ambele răni, simultan, dar s-ar putea să nu fie evident până când nu analizăm mai atent situația. Pentru a deveni pe deplin conștient, avem nevoie de vindecare, iar Chiron aduce conștientizarea în acest sens.

Scopul lui este de a restabili integralitatea – Chiron reconectează lucrurile care au fost separate sau despărțite, pentru a putea fi reparate și, în final, reintegrate unele cu altele. Când acest lucru se întâmplă în psihicul tău, unii îl numesc regăsire sufletească, dar Chiron poate, de asemenea, repara destinele (Luna), reputația (Saturn) sau relațiile (Venus). Pentru a face acest lucru, Chiron trebuie să ne amintească de perioada anterioară când s-au petrecut evenimentele în timp real, astfel încât vindecarea să se producă. Partea interesantă este că, dacă îi permiteți să se manifeste în loc să luptați cu el, deveniți mai conștienți în acea zonă în care el se manifestă decât ați fost până acum.

Unul dintre cele mai importante tranzite ale lui Chiron este revenirea lui, în punctul în care s-a aflat la naștere, adică începerea unui nou ciclu. Acest lucru se întâmplă tuturor în preajma vârstei de 50 – 52 de ani și poate fi o explicație de ce vârsta de 50 de ani tinde să fie o vârstă dureroasă, plină de regret. Dar pentru vindecătorii adevărați, pentru integratori, vindecători și constructori de poduri, este nevoie de Timp.

Retrogradarea și mersul direct

Cum ciclul său are 52 de ani, Chiron stă într-un semn aproximativ 5 ani și jumătate. În 2019, Chiron a ajuns la 5 grade Berbec, apoi a devenit retrograd și s-a întors înapoi la 1 grad Berbec, se revenit în mers direct și trece din nou peste gradul 5 din Berbec, terminând intervalul în aprilie 2020. Anul acesta, retrogradează pe 12 iulie din gradul 9 Berbec.

Cum ne afectează? Înseamnă că dacă aveți vreo planetă între gradele 5 – 9  Berbec, veți experimenta tranzitul chironian peste planeta respectivă. Chiron în Berbec generează un aspect provocator pentru semnele Rac, Balanță și Capricorn, deci dacă aveți vreo planetă situată între 5 și 9 grade în oricare din aceste semne, planeta respectivă face un aspect și cu Chiron în tranzit.

Veți simți cel mai puternic un tranzit atunci când este exact și, de asemenea, în timpul stațiilor sale sau în zilele când se pregătește să intre în mers firect. Așadar, dacă îl aveți pe Marte între între 5 și 15 grade în Capricorn, în Rac sau în Balanță, veți simți influența cea mai puternică a Chiron atunci când acesta trece peste gradul 3 Berbec și, de asemenea, în zilele în care se transformă în retrograd sau în direct. Într-o analiză a temei natale personale făsiți datele exacte care ar trebui urmărite. Îți arată care dintre acțiunile propriilor planete este declanșată de Chiron și vorbim despre ce înseamnă el pentru tine și unde să cauți efectele. 

Aceasta vă oferă șansa de a vedea ce vine și de a planifica cum să răspundeți la aceasta. Obținerea acestui tip de informații personalizate este principalul motiv pentru care oamenii consultă astrologii.

 

Horoscop Minerva, cunoscută pentru precizia cu care face previziunile astrologice și mult iubită de public pentru horoscopul prezentat de ea, revine în grupul Smart Activity.Horoscop Minerva săptămânal și lunarTimp de 3 ani a realizat horoscopul săptămânal și horoscopul lunar pe Revista Teo, cel mai citit site de femei din România, iar odată cu noile schimbări editoriale, Minerva revine cu mult apreciatul său horoscop pe huff.ro.În fiecare săptămâna, previziunile horoscopului săptămânal vor fi publicate în rubrica Horoscop Minerva. Tot acolo în fiecare lună veți găsi celebrul Horoscop Lunar Minerva.Dacă doriți să o contactați pe Minerva o găsiți pe blogul ei Astrologie cu Minerva.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top