Știri

Minivacanța de 1 Decembrie schimbă programul RATB

Minivacanța de 1 decembrie aduce schimbări în orarul RATB-ului. În zilele de miercuri și joi, autobuzele bucureștene vor funcționa după programul unei zile de duminică. Metrorex pe de altă parte, păstrează intervalul clasic de funcționare, 5:00-23:00.

Minivacanța aduce modificări în trafic

Zilele declarate libere, 30 noiembrie (Sfântul Apostol Andrei) și 1 decembrie (Ziua Națională a României), vor aduce modificări importante și la nivel de trafic. Parada de 1 decembrie se va desfășura în zona Arcul de Triumf. De aceea, este de așteptat ca bulevardul Pavel Dimitrievich Kiseleff să fie închis iar traseele de RATB care circulă prin acea zonă să fie deviate.

Alte instituții care vor suferi schimbări de orar

Totodată, sub incidența schimbărilor de 30 noiembrie și 1 ianuarie cad și alte instituții de stat. La R.A.R (Registrul Auto Român), ziua de 2 decembrie, care a fost declarată liberă va fi recuperată. În aceste condiții, în zilele de luni 12, marți 13 și miercuri 14 decembrie, angajații instituției vor lucra cu două ore în plus. Așadar, cetățenii vor putea accesa serviciile R.A.R până la 18:30.

Minivacanța pune în gardă serviciile permanente, care an de an se confruntă cu probleme din cauza exceselor. În perioada 30 noiembrie – 5 decembrie, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor de la nivelul fiecărui județ va lucra normal. În același timp, ANSVSA a anunțat că fiecare Institut Național de Referință va funcționa la capacitate maximă.

Citește și:RATB introduce o linie specială de autobuze de sărbători

Anul acesta, românii se vor putea bucura de un weekend prelungit în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie. Poziționarea celor două sărbatori în apropierea sfârșitului de săptămână a determinat Guvernul să acorde și 2 decembrie ca zi liberă.

Astăzi, românii îl serbează pe Sfântul Apostol Andrei. El este cel care a adus ortodoxismul în zona României. După obicei, creștinii ortodocși merg în pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei. Acolo, un înalt sobor de preoți va oficia o slujbă specială dedicată celui care a creștinat România.

Mâine se împlinesc 98 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, prilej de mare sărbatoare pentru românii de pretutindeni.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-11-30T09:01:05+02:00 9:01

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More