Connect with us
Ministerul Sănătății face verificări la Spitalul "Marie Curie", în cazul medicului Gheorghe Burnei. Corpul de Control al ministerului...

Știri

Ministerul Sănătății, verificări la Spitalul „Marie Curie”

Ministerul Sănătății face verificări la Spitalul „Marie Curie”. Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul lui Gheorghe Burnei. Însă, va începe investigaţia în legătură cu eventuale încălcări ale codului de deontologie medicală după finalizarea anchetei penale.

Ministerul Sănătății, verificări la Spitalul „Marie Curie”

Verificările au fost dispuse după ce procurorii care fac ancheta în cazul medicului Gheorghe Burnei, şeful secţiei de Ortopedie de la Spitalul „Marie Curie” au arătat că acesta a făcut experimente pe copi. Mai mult, ar fi folosit, în unele transplanturi, dispozitive medicale confecţionate artizanal, oase de vită fierte şi filtre de tanc. Asta în condiţiile în care spitalul punea la dispoziţie proteze omologate.

Şi Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în cazul lui Gheorghe Burnei. Aceștia fac verificări în legătură cu eventuale încălcări ale codului de deontologie medicală.

„Investigaţia disciplinară este demarată, dar aşteptăm finalizarea anchetei penale”, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţi ai Colegiului Medicilor Bucureşti.

La Spitalul “Marie Curie” sunt, miercuri, şi poliţişti şi procurori, care fac din nou percheziţii, în birouri din secţia de Ortopedie. Medicul Gheorghe Burnei, aflat în arest la domiciliu, a fost adus la spital pentru a fi prezent la percheziţii, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Citește și: Percheziții la Spitalul „Marie Curie” din București, în prezența medicului Gheorghe Burnei

Anchetatorii au făcut şi sâmbătă percheziţii la Spitalul „Marie Curie”. Au fost ridicate mai multe documente, iar unele birouri au fost sigilate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top