Connect with us
Ministerul Transporturilor

Știri

Ministerul Transporturilor a cumpărat 360 de computere cu 2.500 de lei bucata, pentru că cele vechi erau depăşite

Ministerul Transporturilor a achiziţionat 360 de computere de la firma românească de IT Pragma Computers, pentru care va plăti 893.815 de lei (200.898 euro), cu TVA inclus, astfel că preţul unei bucăţi ajunge la 2.483 lei, potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), scrie news.ro.

Pragma Computers a mai câştigat, în acest an şi anul trecut, mai multe contracte cu Ministerul Apărării, Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Curtea de Conturi, Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi Transelectrica, potrivit anunţurilor postate pe SEAP.

Ministerul Transporturilor avea nevoie de acest contract pentru că cele mai multe computerea erau depăşite, potrivit răspunsului transmis de către reprezentanţii ministerului la solicitarea News.ro.

”S-au achiziţionat aceste computere, deoarece 95% dintre computerele de birou din dotarea Ministerului Transporturilor au durata de viaţă depăşită, au o configuraţie hardware ce nu permite instalarea de softuri noi, majoritatea lor nu permit instalarea decât a Windows XP”, se arată în răspunsul ministerului.

Computerele achiziţionate sunt Lenovo ThinkCentre M800, cu procesor Intel i5, cu 4GB memorie RAM, hard disk de 500 GB şi monitor de 21,5 inch.

Un astfel de computer costă în jur de 3.300 de lei în magazinele online, fără monitor, potrivit verificărilor efectuate de News.ro.

La această licitaţie ministerul a primit 20 de oferte, dintre care a acceptat 18.

Pragma Computers a înregistrat anul trecut venituri totale de 20,86 milioane lei (4,64 milioane euro), potrivit datelor Ministerului Finanţelor. La finele anului trecut, firma avea 11 angajaţi şi datorii de 1,23 milioane lei (273.000 euro).

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top