Connect with us

Știri

Ministrul Carmen Dan, pe litoral: „Este important ca oamenii să ne vadă la datorie”

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a mers sâmbătă, la Mamaia, pentru a se asigura că cetățenii aflați în această perioadă la mare sunt în siguranță.

Aceasta a anunțat că pe litoral în această perioadă sunt mobilizaţi aproximativ 700 de oameni din forţele de ordine. A precizat, de asemenea, că este important ca oamenii să se simtă în siguranţă în aceste zile de minivacanţă, dar şi în perioada estivală şi să-i vadă pe angajaţii ministerului la datorie, acolo unde nevoie de ei.

Însoţită de secretarii de stat Raed Arafat şi Nucu Marin, ministrul Carmen Dan a trecut în revistăelementele din dispozitivul ce va asigura ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor în perioada vacanţei de 1 Mai şi a sezonului estival.

Citește și: CFR anunță suplimentarea trenurilor în minivacanța de 1 mai

În cursul vizitei la sediul Poliţiei Mamaia, Carmen Dan a declarat presei că vizita are ca scop să identifice modul în care sunt gestionate problemele din dispozitivul creat cu ocazia vacanţei de 1 Mai şi pregătirile pentru sezonul estival.

„A fost o vizită de lucru tocmai pentru a ne asigura că planul nostru de măsuri în ceea ce priveşte minivacanţa de 1 Mai funcţionează şi că toţi cei care au responsabilităţi în gestionarea acestor măsuri sunt prezenţi.

Mă interesează ca turiştii să simtă că suntem prezenţi. În fapt, este o repetiţie pentru ceea ce urmează. Este important pentru noi ca oamenii să ne vadă la datorie şi să se simtă în siguranţă. Acesta este obiectivul asumat de MAI”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Citește și: Cum va fi vremea de 1 mai 2018 și 30 aprilie 2018 la Mare și Munte – Temperaturi ridicate, dar si ploi și vânt puternic

Carmen Dan crede că sunt suficiente forțe de ordine mobilizate în zonă

Ea a adăugat că în urma evaluării făcută la faţa locului a rezultat că sunt suficiente forţe de ordine mobilizate pentru această perioadă pe litoral, dar şi în alte zone ale ţării cu aflux mare de turişti

„Sunt suficiente forţe şi pot să vă spun că dintr-o primă evaluare, numai în ceea ce priveşte minivacanţa de 1 Mai, am estimat că vom avea pe litoral o prezenţă de aproximativ 40.000 de persoane, şi în Deltă – aproximativ 10.000 de persoane.

Asta înseamnă că noi a trebuit să ne dimensionăm dispozitivul în aşa fel încât să acoperim acest aflux de turişti în această perioadă şi bineînţeles să identificăm care sunt zonele în care trebuie să acţionăm cu precădere în pregătirea sezonului estival”, a mai subliniat ministrul Carmen Dan.

foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top