Știri

Ministrul de Interne, precizări în cazului ursului ucis la Sibiu: „Nu exista un pericol iminent”

Ministrul de Interne Dragoș Tudorache a făcut noi precizări în cazul ursului omorât la Sibiu. Acesta a precizat că s-a acționat în grabă și că nu exista pericol iminent pentru viața oamenilor, când s-a decis împușcarea animalului.

Ministrul Dragoş Tudorache a spus că în astfel de situaţii ar trebui instituit un Comandament de Urgenţă la nivel local, care să reunească autorităţile ce pot interveni pentru prinderea în viaţă a animalului sălbatic. Oficialul a precizat că nu există astfel de proceduri la nivelul județului Sibiu.

„Atunci când s-a luat această decizie, medicul veterinar era prezent şi ar fi putut să mai încerce încă o dată o astfel de tranchilizare. Înţeleg din raport că la acel moment nu mai exista un pericol iminent pentru viaţa oamenilor. Era o curte bine delimitată unde se mai putea încerca o dată tranchilizarea”, a precizat Tudorache.

Ministrul a spus că, până la sfârşitul săptămânii, va exista o procedură bine delimitată şi se va decide dotarea care ar putea să fie necesară la nivelul Jandarmeriei, dacă se va stabili că această instituţie va fi competentă în astfel de cazuri.

Săptămâna trecută, un urs a fost împușcat mortal în Sibiu, la capătul unei operațiuni de capturare care a durat mai bine de două ore.

Vezi și: Urs, împușcat în Sibiu, după ce a provocat panică în centrul orașului VIDEO

Poliţia Sibiu a deschis, în 12 octombrie, dosar penal pentru uz de armă letală după uciderea ursului care a ajuns în oraş şi a străbătut mai multe străzi înainte de a fi prins în curtea unei fabrici.

 

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More