Connect with us
Ministrul finanțelor susține prelungirea stării de urgență

Știri

Ministrul Finanțelor susține prelungirea stării de urgență

Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, susține prelungirea stării de urgență și îi acuză pe cei care se împotrivesc acestui demers. De altfel, el a nominalizat, într-un interviu pentru Digi24, trei politicieni care se opun și pe care îi acuză de crimă împotriva poporului.

Ministrul finanțelor susține prelungirea stării de urgență. Economia României

Ministrul susține că toți ar trebui sa fie implicați în această luptă și să suporte costurile crizei provocate de pandemia de coronavirus. De altfel, este de părere că aparatul administrativ al țării noastre este supradimensionat și ineficient. În ciuda acestui fapt, nu vor fi luate măsuri în această direcție. Situația este, oricum, destul de tensionată și crede că astfel de războaie nu își au rostul acum.

„Unii suportă astăzi, alții, după acest moment. Cred că astăzi trebuie să ne concentrăm pe toate resursele pe care le avem în aparatul administrativ și pe sectorul sanitar, să menținem sănătatea românilor.”, a declarat Florin Cîțu.

În ceea ce privește economia țării, Cîțu crede că după această criză bruscă, în 2021 vom avea parte de o adevărată revenire.

Ministrul a mai declarat că nu are în vedere un proiect privind acordarea șomajului tehnic pentru personalul plătit din banii publici. De altfel, nici nu susține în acest moment o astfel de măsură, pentru că „astăzi este nevoie de fiecare om în administrația publică”.

De altfel, pensiile, șomajul și alte plăți în responsabilitatea Ministerului Finanțelor nu vor suporta întârzieri.

Ministrul finanțelor susține prelungirea stării de urgență. Cine se opune acestei măsuri?

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a impus lui Klaus Iohannis o serie de condiții, în lipsa cărora susține că partidul său nu va vota prelungirea stării de urgență.

Și preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus că nu este de acord să dea „un cec în alb” prelungirii stării de urgenţă cu încă 30 de zile, fără un plan de măsuri în domeniul medical şi pentru reluarea activităţii.

Nici Victor Ponta nu vede avantajul unor alte 30 de zile de stare de urgență și susține că măsurile ar trebui ridicate de la 1 mai.

 

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top