Connect with us
Ghiţă, despre cum a fost prins: Am învăţat din baschet că meciul se joacă până în ultima secundă

Știri

Ministrul Justiției a explicat ce se întâmplă cu extrădarea lui Sebastian Ghiță

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a exprimat poziția în cazul extrădării din Serbia a fostului deputat Sebastian Ghiță.

„Pe data de 17 aprilie Interpol a înştiinţat instanţele din România cu privire la arestarea lui Sebastian Ghiţă pe o perioadă de 18 zile începând cu 14 aprilie. Potrivit legii, art 66 din legea 302, instanţele din România trebuie să verifice în procedură de urgenţă în limite legale pentru a solicita extrădarea. Nu rămâne definitivă la prima instanţă, ci la a doua posibil formulată de procuror. ne aflăm în situaţia de a aştepta încheierile de verificare a temeiniciei declanşării procedurii de extrădare. După ce primim acele hotărâri, declanşăm cererea de extrădare. Noi, ministerul Justiţiei avem pregătită acea cerere. Aşteptă totul de la instanţe. După, în umrătorul minut dăm drumul.

Ce ar însemna dacă noi nu am respecta procedura? Ar fi lovită de nulitate şi ar profita cine vrea să profite. Sper să nu existe motive de contestaţie şi să dăm drumul la procedură cât mai repede.  Din momentul când primim de la instanţe, imediat ne îndeplinim obligaţiile. Nu vom întârzia nici un minut şi nu vom ieşi din termen. „, a spus Toader.

Sebastian Ghiță a fost prins de autoritățile din Serbia vinerea trecută. Acesta a fost depistat după ce a folosit acte false pentru a intra în această țară.

Citește și: Sebastian Ghiță a fost prins la Belgrad. Cum arată acum fostul deputat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top