Connect with us
Ministrul Justiției, despre evaluarea Procurorului General: „Decizia nu a venit din senin”

Știri

Ministrul Justiției, despre evaluarea Procurorului General: „Decizia nu a venit din senin”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a făcut, luni dimineață, noi precizări cu privire la evaluarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, anunțată în urmă cu două zile. Acesta a declarat că decizia de evaluare nu a venit din senin și nici circumstanțial.

„Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procuroului general n-am luat-o, n-a venit nici din senin, nici circumstanțial. Eu am observat de-a lungul timpului cum Ministerul Public s-a îndepărtat treptat, treptat de la rolul constituțional pe care îl are.

Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a îndepărtat de la rolul de garantare a drepturilor și libertăților cetățenilor”, a spus Toader, luni dimineață.

Rugat să dea un exemplu, ministrul Justiției s-a mulțumit să spună doar că „criteriile sunt cele din lege”.

Voi face evaluarea în maxim 30 de zile, voi prezenta public rezultate. Nu aș spune acum că vor fi pozitive sau negative. Ca și în precedent, voi face o radiografie a activității manageriale desfășurată de către procurorul general și voi trage o concluzie”, a adăugat Tudorel Toader.

Tudorel Toader a mai spus că va veni vremea pentru o evaluare a tutoror, inclusiv a sa.

Augustin Lazăr, la rândul său, a declarat că există o nouă agresiune la adresa Ministerului Public.

„Ce putem observa acum este o nouă agresiune din seria de acțiuni la adresa Ministerului Public, o instituție importantă a statutului de drept în România. Cu ministrul Justiției am avut raporturi amiabile, rezonabile în ultima perioadă, nimic nu părea că îl deranjează.

Citește și: Tudorel Toader declansează procedura de evaluare a procurorului general

Cred că, după cum am fost eu luat prin surprindere, a fost și domnia sa luat prin surprindere de cineva care s-a gândit să lanseze în spațiul public o temă falsă, care să manipuleze opinia publică și să destabilizeze Ministerul Public.

Care este această temă – pretinsa descoperire recentă a unor noi protocoale între Ministerul Public și SRI, dar de cine este descoperită? De o persoană care este chemată să răspundă într-o procedură penală. Vă spune ceva această chestiune?

Mie mi se pare deosebit de relevant, cineva care este avizat poate să observe că prin prelucrarea și agitarea acestei teme la diverse televiziuni, a doua zi dimineața brusc domnul ministru al Justiției pare a se lăsa manipulat de această temă, fiindcă alte detalii nu a dat, nici nu avea ce să dea, noi am discutat suficient în ultima perioadă încât să observ dacă ceva îl nemulțumește sau nu. Brusc, evaluare!

Asta este impresionant – să prezinți o miciună public – cine este autorul care pare că îl manipulează inclusiv pe domnul ministru, media este inteligentă, nu trebuie să îi dau eu explicații cine ar avea de câștigat din treaba asta.

Adică toate protocoalele sunt cunoscute la CSM și MJ, niciun protocol nu a fost declarat de vreo instanță ca fiind ilegal, Ministerul Public funcționează în temeiul legii și al Constituției, iar protocoalele sunt simple proceduri tehnice de lucru, cum să coopereze instituțiile respective”, a dezvăluit Augustin Lazăr pentru Digi24.ro.

foto: hepta.ro

1 Comment

1 Comment

  1. anonim

    2018-08-27T17:01:04+03:00 at 17:01

    acest mos teaca se crede dumnezeu,le stiei pe toate,si nu suporta nici-o discutie,chiar daca este un prost,se crede mare.NUN ESTE DECAT UN OPORTUNIST,EL A INTELES SUBORDONARE CA SA SE IMPLICE IN ACTUL DE JUSTIEI,SA INFORMEZE INFRACTORI.NU A INTELE SI FAPTUL CA ARE SI OBLIGATII CUM SA ASIGURAT DESFASURAREA ACTULUI DE JUSTITI.DE DOI ANI NU SE OCUPA DE AVALUARE SI ATAT,EVALUARE SE FACE LA ACTIVELE SSTATLUI SI NU LA PERSOANE,DAR PENTRU FAPTULU CA LA ALTCEVA NU SE PRICIPE,A REUSITI SA DISTRUGA TOTOAL IN ACTUL DEW JUSTITI.ESTI AVOCATUL INFRACTORILOR.ESTI O RUSINE PENTRU ACEST POPOR.AFARA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top