Connect with us
Indemnizatiile pentru mame

Știri

Ministrul Muncii: „Indemnizatiile pentru mama nu se taie, nu se plafoneaza!”

„Indemnizatiile pentru mama nu se taie, nu se plafoneaza!”. Este promisiunea facuta chiar de ministrul Muncii, dupa ce in ultimele zile a fost o dezbatere aprinsa despre indemnizatiile pentru cresterea copilului. S-a vorbit inclusiv despre varianta plafonarii acestora, in conditiile in care o treime din bunget e consumata cu mai putin de 250 de oameni. Pentru ca au salarii mari, primesc si indemnizatii foarte mari. In top e o femeie care primeste 35.000 de euro pe luna.

Citeste si: Barbatul care a devenit mama! Care este povestea lui

Citeste si: Paul Gheorghiu, seful de Cabinet al lui Ciolos, a fost numit sef al Cancelariei, in locul lui Tudorache

In acest context, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat, la Digi24, ca „nu se pune problema plafonarii sau taierii indemnizatiilor pentru mame.” Ministerul, spune el, a atras atentia asupra unei situatii care a reiesit dupa prima luna de la intrarea in vigoare a legii. Cifrele prezentate de minister arata ca, la doar o luna de la majorarea indemnizatiei de crestere a copilului, exista deja un dezechilibru in distribuirea banilor. Ministerul Muncii spune ca, la nivel national, media indemnizatiei a fost de putin peste 1.400 de lei. Totusi, mai anunta ministerul, un procent de numai 0,17% dintre beneficiarii indemnizatiei pentru cresterea copilului – adica 242 de persoane, primesc o treime din bugetul alocat. Exista indemnizatii care ajung si la echivalentul a 35.000 de euro.
Dupa ce ministerul Muncii a facut publice aceste informatii, ministrul Dragos Pislaru a explicat demersul: a vrut sa atraga atentia asupra situatiei existente.

Dragos Pislaru a declarat ca, pana la sfarsitul anului, sunt bani pentru aplicarea legii si ca, in acest moment, trebuie dezbatuta situatia existenta.

„Parlamentul, care a adoptat legea, e singura institutie care ar trebui sa se uite si sa vada care sunt consecintele. Guvernul nu o sa adopte o ordonanta care sa corecteze Parlamentul. Tot ce ne propunem e sa ne uitam si sa vedem cum au fost facute estimarile initiale in Parlament. Forul care a decis trebuie sa remedieze, daca e ceva de remediat”, a declarat ministrul Muncii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top