Ministrul Muncii a anunțat când va intra în vigoare Legea Salarizării unitare

30.05.2017
Ministrul Muncii a anunțat când va intra în vigoare Legea Salarizării unitare

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut noi precizări în ceea ce privește Legea Salarizării. Aceasta a spus că este posibil ca legea să intre în vigoare, dar nu de la 1 iulie, cum se anunțase inițial.

În vreme ce Legea Salarizării unitare a atras o mulțime de critici și a provocat proteste din partea sindicaliștilor nemulțumiți de noile condiții, ministrul Muncii spune că aceasta va intra în vigoare, chiar dacă nici președintele Klaus Iohannis nu s-a arătat mulțumit de lege.

„Dacă preşedintele e nemulţumit şi o întoarce, eu sper că Parlamentul României se va mişca suficient de repede să o treacă din nou prin comisii şi plen ca să putem să o adoptăm de la 1 iulie. Dacă nu se poate adopta de la 1 iulie, o să o adopte de la 1 august, adică o să intre în vigoare cu data de 1 august”, a răspuns ministrul Muncii, la Romînia TV.

Olguţa Vasilescu a susţinut că nu vede care ar putea fi nemuţumirea lui Klaus Iohannis, astfel încât să retrimită Legea salarizării la Parlament.

„Eu sper să nu fie cazul. Chiar nu văd care ar putea să fie nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, pentru că, din câte am înţeles, s-a manifestat doar în legătură cu administraţia publică locală. Tot ce înseamnă organizaţii profesionale ale primarilor, preşedinţilor de CJ, absolut toată lumea, în unanimitate a votat ca să se facă această descentralizare financiară”, a conchis ministrul.

„Legea este în programul de guvernare al PSD care a spus de la început că vrea această lege. PSD are majoritate în Parlament, are Guvernul, este o lege pentru care răspunde integral şi definitiv iniţiatorul, adică PSD. Este bine să nu uităm acest aspect. Aşteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puţin deplasată”, a declarat Klaus Iohannis adăugând că va face comentarii mai ample pe marginea legii atunci când aceasta va ajunge la promulgare.

Citește și: Klaus Iohannis a decis ce va face cu Legea Salarizării

Citește și: Anunț șoc din partea unui fost ministru: Practic, se vor tăia salariile!