Știri

Ministrul Muncii și Ministrul de Externe sunt chestionați de Senat

Miniștrii Muncii și ai Externelor, Bogdan Aurescu și Violeta Alexandru vor fi chestionați de comisii de specialitate din cadrul Senatului în legătură cu muncitorii plecați la muncă în străinătate. Președintele Klaus Iohannis a declarat mai devreme că vinovații vor plăti.

Ministrul Muncii și Ministrul de Externe sunt chestionați de Senat

Muncitorii care au plecat de pe aeroportul din Cluj pentru sezonul culesului de sparanghel din Germania sunt motivul pentru care miniștrii de externe și al muncii vor fi chestionați.

Conducerea Senatului a decis să îi audieze pe cei doi miniștri legat de  condițiile în care muncitorii plecați în Germania lucrează în fiecare zi. Decizia audierii a fost luată după ce președintele Senatului, Robert Cazanciuc a aflat din presa germană că românii nu au conditii bune de muncă în Germania.

Cazanciuc a ținut să precizeze că statul român este dator să negocieze condiții de lucru bune pentru muncitori, indiferent de domeniul ales. Muncitorii trebuie să nu își pună nici viața, nici sănătatea în pericol. Conform spuselor sale, acești doi miniștri, Bogdan Aurescu și Violeta Alexandru vor trebui să clarifice aceste aspecte. Mai mult, vor trebui să explice contextul în care autoritățile române au negociat condiții pentru protecția muncitorilor.

Robert Cazanciuc a susținut că dacă există, Guvernul va trebui să prezinte opiniei publice acordurile prezente între Germania și România în contextul migrației forței de muncă.

Mai mult, președintele Senatului nu a exclus înființarea comisiei parlamentare de anchetă pentru a clarifica aspectele legate de situația muncitorilor români.

Zilele anterioare am discutat despre situația românilor plecați în Germania care nu se mai pot întoarce, iar patronul reprezentat tot de o româncă le cere 300 euro. Aceasta le-a luat buletinele și le cere această sumă pentru a le înapoia actele de identitate.

Conversația dintre angajați și româncă a fost înregistrată și postată pe internet pentru ca autoritățile române să îi ajute.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More