Connect with us
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat sâmbătă că a fost programat un control la Spitalul Sfânta Maria pentru 8 şi 9 decembrie.

Știri

Ministrul Sănătății a anunțat un control la Spitalul Sfânta Maria

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat sâmbătă că a fost programat un control la Spitalul Sfânta Maria pentru 8 şi 9 decembrie.

Acesta aşteaptă acordul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Fără acest acord fiind imposibilă demararea verificărilor.

Ministrul Sănătății a anunțat un control la Spitalul Sfânta Maria
„Modul în care s-au cheltuit banii la Spitalul Sfânta Maria şi măsura în care centrul de acolo corespunde standardelor internaţionale va fi lămurit în perioada următoare. Dar în datele de 8 şi 9 decembrie, corpul de control va fi însoţit de o comisie internaţională de specialişti din centre de transplant pulonar din Europa. Aşteptăm, în acest sens, acordul doamnei primar Gabriela Firea pentru control. Fără acest acord, conform legii, Corpul de Control nu va putea face verificări în acest spital”. A declarat sâmbătă, Vlad Voiculescu.

Ministrul a dat o replică primarului Firea şi celorlalţi oficiali care au făcut declaraţii politice despre verificările care au privit felul în care se fac transplanturile de organe în România.

„Vreau să fac un apel la bunul simţ şi la umanitatea actorilor politici din România. Și îi rog să înţeleagă că aici vorbim de vieţile unor oameni, de încrederea în corectitudinea actului medical. Încrederea care este esenţială şi în cadrul transplantului. Îi rog, de asemenea, să înţeleagă că este profund imoral să transformăm un subiect medical atât de de delicat şi complex cum este transplantul în cal de bătălie electorală”. A adăugat ministrul Sănătăţii.

Vineri, Gabriela Firea, l-a acuzat pe ministrul tehnocrat al Sănătăţii că „a acoperit sub preş” problema de la Spitalul “Sfânta Maria”.  Aceasta i-a cerut  să reia procedura de acreditare a unităţii sanitare. A adăugat că acest lucru ar fi trebuit făcut de la începutul mandatului acestuia, dacă au existat suspiciuni legate de legalitatea acreditării.

Ministrul Sănătății a anunțat un control la Spitalul Sfânta Maria. Gabriela Firea l-a acuzat pe ministru

“Domnul ministru tehnocrat Voiculescu a acoperit sub preş problema de la Sfânta Maria. Subliniez, dacă este o problemă, de ce nu începe reluarea procedurii de acreditare pentru operaţiile de transplant de plămân la acest spital?

A aştepta să moară pacienţii din România şi a veni să spui că s-ar putea să fie nişte probleme neconfirmate de specialişti, de experţi, doar de fundaţiile care sunt în siajul domniei sale şi care au interese economice. Repet acest mesaj: să se reia procedura.

Citește și: Un bebeluș găsit într-un tomberon a șocat comunitatea

Aştept un nou coordonator la Ministerul Sănătăţii care, cu profesionalism, cu dragoste de români. Acesta să reia această procedură. Dacă există suspiciuni legate de aceste achiziţii, îl rog, de asemenea, pe domnul ministru să înceteze să se dueleze cu PNL, USR în faţa opiniei publice. Să ia măsurile care se impun”, a declarat Gabriela Firea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top