Connect with us
Ministrul Sănătății, îngrijorat după creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile

Știri

Ministrul Sănătății, îngrijorat după creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile. Acesta a precizat chiar că speră să nu vină al doilea val și a făcut un apel la populație să respect în continuare toate regulile impuse de autorități. Distanțarea socială și purtarea mășii de protecție în spațiile închise sunt cele mai importante.

Ministrul Sănătății, îngrijorat după creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile

Până astăzi, 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, 1.484 persoane infectate cu COVID-19 au murit. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 320 de cazuri noi, la fel ca și ieri.

În urma acestor cifre atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Orban și ministrul Sănătății Nelu Tătaru au făcut apel la populație să ia situația în serios și să respecte cu strictețe măsurile de protecție. Creșterea numărului de noi îmbolnăviri vine odată cu al treia etapă de măsurie de relaxare șie ste normală, dacă ea rămâne în anumite limite.

Nelu Tătaru a declarat astăzi că în perioada următoare numărul de cazuri ar trebui să se afle din nou în scădere, pentru a putea spune că modul în care autoritățile gestionează pandemia funcționează cu adevărat. El a făcut apel la responsabilitatea cetățenilor și a precizat că arecurs la al treilea val de măsuri de relaxare pentru că s-a bazat pe spiritul civic al populației.

”Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanţă oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, să revenim ca nr de cazuri într-un context în scădere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile în creştere. Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acţioneze doar autorităţile, ci şi populaţia. Sunt încă nişte precauţii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic”, a declarat Ministrul Sănătății.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top