Connect with us
Nelu Tătaru anunță că se dau măști de protecție gratis: cine le va primi

Știri

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru face astăzi declarații importante în contextul pandemiei de coronavirus din România.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră

Principalele declarații ale Ministrului Sănătății:

Fiecare viață pierdut este o durere pentru familie, pentru apropiați, dar și pentru noi. Transmit condoleanțe tuturor celor care au pierdut pe cineva drag.

Sistemul medical trebuie să-și mobilizeze toata capacitatea, pentru că societatea se bazeză pe noi.

Am plecat de la un stoc zero. E o realitate pe care toți o știam și acum își arată neajunsurile. MS comunică cu DSP-urile, care comunică zilnic informațiile relevante. DSP-urile au făcut o muncă importantă. Sunt oameni puțini care lucrează 24 din 24, vom angaja încă o mie de persoane în aceste structuri

Alte 1.000 de persoane vor fi angajate în serviciile de ambulanță.

Avem 3.183 confirmate cu coronavirus.

Conform unui studiu al INSP până în 24 martie, din 10 martie trendul a devenit ascendent.

Vârsta medie a deceselor e de 66 de ani.

45,77% din totalul cazurilor au fost înregistrate ca urmare a unui contact apropiat.

Avem 3 focare de infecție: Suceava, Arad și Deva. Voi merge în fiecare regiune pentru a remedia deficiențele.

La Suceava, lucrurile încep să se normalizeze. Mâine începe testarea pentru tot personalul medical, se va pune în funcțiune al treilea aparat de testare Real Time PCR.

Investiții: fonduri de 350 milioane de lei alocate de guvern către MS, 208 milioane de lei au fost direcționați către secțiile de terapie intensivă.

Echipamente: Unifarm a făcut distribuții pentru 153.000 combinezoane, 1.353.310 mănuși și măști, viziere, dezinfectanți, halate sterile, biocide. Vor fi aduse în țară 200 de ventilatoare mecanice.

Testare: au fost alocate 23 milioane lei pentru testări PCR. Au ajuns în țară încă 10 aparate prin Crucea Roșie. Am crescut capacitatea de testare de la 1 centru la 35 de centre.

Tratamente: Avem medicația națională fără discontinuitate. Am primit hidroxiclorochină și alte medicamente. Am primit donație medicamente și tratamente.

Avem asigurat accesul pacienților infectați la tratamentul cu plasmă umană imună. Acum se lucrează la contractele de donație, medicamentele vor ajunge la Unifarm.

Am aprobat o HG în care atât serviciile medicale, cât și contractul cadru s-au prelungit pe durata perioadei de urgență. Rețetele sunt valabile 90 de zile. Avem disponibilitatea de a putea face prin telefon consultarea bolnavilor și eliberarea de rețete. Rezidenților de ultimul an li s-a prelungit perioada până în octombrie. În toate unitățile sanitare, posturile vacante pot fi ocupate de personal contractual.

Un mesaj pentru colegii mei de breaslă: Frații mei, România are nevoie de voi. Suntem toți într-o luptă contra-cronometru. E un moment dificil. Medicina românească, întotdeauna europeană, a rezistat mereu. Nu a clacat.

Acest virus ne-a schimbat radical viața. Toți ne întrebăm cât va dura și când ne vom putea întoarce la normalitate. Nimeni nu are răspunsul.

Fac apel la cetățeni să respecte măsurile impuse, sunt luate pentru a vă proteja viața și sănătatea. Fiți partenerii noștri în lupta cu pandemia.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Donează prin PayPalpaypal icon

DONAȚIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer BancarCONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Donează prin PatreonDonează

Abonează-te la newsletter

1 COMENTARIU

  1. Nu e grav…..Am putea iesi la aer si la soare…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

VIDEO. Declarația Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. eu

    2020-04-03T13:12:39+03:00 at 13:12

    As vrea sa stiu si eu unde au distribuit cei de la Unifarm produsele, conform spuselor dvs. in 264 spitale. Noi avem o comanda din 19.03.2020 din care nu s-a livrat nici macar 1 bucata. RUSINE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top