Connect with us
Ministrul Sănătății: „Nu mai putem aștepta, vom demara o campanie de vaccinare door to door împotriva rujeolei”

Știri

Ministrul Sănătății: „Nu mai putem aștepta, vom demara o campanie de vaccinare door to door împotriva rujeolei”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că, cel mai probabil, de 1 Iunie, Ziua Copilului, va demara o campanie de vaccinare door to door împotriva rujeolei.

„Proiectul meu de suflet din acest moment este demararea unei campanii de vaccinare door to door în zonele unde imunizarea este la un nivel scăzut şi unde avem focare de rujeolă.

Am făcut un atelier de lucru la Slănic Moldova, împreună cu UNICEF şi am stabilit nişte reguli pe care le voi pune într-un ordin de ministru, până apare legea vaccinării, pentru că avem deja 52 de morţi în urma îmbolnăvirii de rujeolă. Iar săptămâna trecută am înregistrat 192 de cazuri noi. Deci nu mai putem aştepta.

Aşadar am luat această decizie, va urma un ordin de ministru şi, probabil, vom lansa campania la începutul lunii iunie”, a spus Sorina Pintea.

Citește și: ALERTĂ! Epidemie de rujeolă, un copil a MURIT

Ministrul Sănătăţii a participat vineri la festivitatea de decernare a Premiilor Dr. Mozes Carol, premiu anual iniţiat în anul 2011 de fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila pentru aprecierea asistenţilor medicali care s-au remarcat prin dăruire şi profesionalism în activitatea lor profesională.

Patru asistente medicale, trei orădene şi una din Satu Mare, au primit diplomele şi plachetele din mâna Sorinei Pintea, cu felicitările acesteia.

Citește și: Statistici alarmante în România: 200 de cazuri noi de rujeolă confirmate în ultima săptămână

Pentru medicii cu activitate meritorie, Fundaţia pentru Sănătate acordă anual un alt premiu, instituit în urmă cu şase ani, Premiul Dr. Marta Buteanu, la iniţiativa primului preşedinte al fundaţiei, dr. Foldes Adalbert, în memoria primei românce medic universitar, de origine bihoreană.

Te-ar putea interesa și: Un bebeluș a murit de rujeolă. Frații lui sunt la spital, cu același diagnostic

Un bebeluș a murit de rujeolă la Iași. Tragedia s-a petrecut sâmbătă. Micuțul avea opt luni. Din păcate, și cei doi frați ai săi au fost internați cu același diagnostic. Ei nu au fost vaccinați împotriva rujeolei.

Un bebeluș a murit de rujeolă, iar frații lui sunt la spital, cu același diagnoestic

Cei doi frați nu au fost vaccinați împotriva rujeolei. Nici bebelușul de numai opt luni nu fusese vaccinat împotriva rujeolei. Provenea dintr-o familie numeroasă din județul Neamț.

Din păcate, bebelușul care a murit nu a fost singurul afectat de rujeolă. În prezent, frații lui sunt la spital. Au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Au primit același diagnostic. Nici ei nu au fost vaccinați împotriva rujeolei. La acel spital există un pavilion pentru copiii cu acest diagnostic. A fost amenajat special. Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top