Connect with us
Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, poate fi eliberat condiționat, au decis magistrații de la Judecătoria Mangalia.

Știri

Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat

Mircea Băsescu ar putea fi eliberat condiţionat din închisoare după ce Judecătoria Medgidia a admis, joi după-amiază, solicitarea acestuia, însă decizia nu este definitivă.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în luna iunie a acestui an, de Curtea de Apel Cosntanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016. În acelaşi dosar, Marian Căpăţănă, a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

La ultimul termen din proces, avocaţii lui Mircea Băsescu au contestat probele din dosar şi au cerut achitarea clientului lor.  Unul dintre avocaţii lui Mircea Băsescu a solicitat instanţei să decidă rejudecarea cauzei şi să trimită dosarul la instanţa de fond. Celălalt apărător al lui Mircea Băsescu a cerut ca, în cazul în care clientul său va fi condamnat, să fie suspendată executarea pedepsei sub supraveghere, precizând că acesta a stat în arest preventiv şi apoi în arest la domiciliu mai bine de un an. Pe tot parcursul procesului Mircea Băsescu a susţinut că este nevinovat şi nu a recunoscut faptele pentru care a fost judecat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top