Categorii Știri

Mistere care nu au explicatii stiintifice

Sunt multe lucruri pe care comunitatea stiintifica si le disputa in continuare, neexistand concret explicatii satisfacatoare. Mistere precum cascatul sau fantomele sunt o nebuloasa totala chiar si pentru cercetatori.

Motivul pentru care cascam nu este cunoscut. Cascatul este in aceasta categorie de mistere, fiind un act reflex motor involuntar, asociat adesea cu somnul. Explicatiile oamenilor de stiinta nu sunt unanim acceptate deoarece cascatul este contagios chiar si pentru cei care nu au somn. Potrivit unor studii, cascatul ar fi un raspuns la nivelul de dioxid de carbon din sange, insa aceasta nu este o explicatie extrem de convingatoare. Cea mai recenta explicatie a cascatului ar fi ca actioneaza ca un termo-reglator. Adica, temperatura ridicata apare natural in conditii de oboseala iar suprasolicitarea sau trecerea dintr-o stare in alta poate sa duca la incetinerea proceselor cerebrale.

48% dintre americani cred in existenta fantomelor. Primele fantome mentionate apar in cultura veche din Mesopotamia si in Egiptul Antic. In epoca moderna, potrivit unui sondaj al televiziunii CBS, una din cinci persoane din SUA sustine ca a vazut in viata sa o fantoma. Oamenii de stiinta dau culpe diferite: unii dau vina pe ultrasunete, zgomote cu frecventa scazuta.

Deja vu. Nu ne referim la celebra melodie ci la o stare pe care parca ai mai trait-o candva si nu stii cand, poate intr-o alta viata. Intre 31 si 96% dintre adulti raporteaza senzatia de deja-vu. Oamenii de stiinta au incercat initial sa spuna ca cei cu senzatia de deja-vu ar avea probleme psihice sau tulburari de identitate, insa aceasta explicatie a revoltat o parte a medicilor si cercetatorilor sustinand ca senzatia de deja-vu apare la persoane perfect sanatoase din punct de vedere psihiatric.

 

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T17:54:24+02:00 17:54

Share
Scris de
Huff
Stiri Despre deja vufantome

Acest site foloseste cookies.

Read More