Momente grele pentru fostul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care a fost condamnat joi la sapte ani de inchisoare de magistratii Tribunalului Bucuresti pentru evaziune, delapidare si spalare de bani. Hotararea nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, conform Mediafax.
In acest dosar, Dumitru Dragomir fost trimis in judecata in anul 2014, alaturi de peste 40 de persoane. Dragomir este obligat sa plateasca in solidar cu alte doua parti din dosar, despagubiri de 1.300.320 de lei. Totodata, conform deciziei magistratilor, acesta mai trebuie sa plateasca impreuna cu aceleasi parti dar si cu LPF suma de 12.102.648 de lei.
Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata pentru un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.
In plus, acesta este acuzat si de nereguli in legatura cu vanzarea drepturilor TV. Magistratii au aratat ca reteaua evazionista vizata in acest dosar a functionat intre anii 2009 si 2014. Pentru ingineriile financiare complexe au fost folosite 17 societati comerciale de tip „fantoma”. Unii nculpati din dosar, in calitate de administratori ai acelor societati comerciale, au inregistrat in documentele contabile operatiuni cu achizitii nereale de bunuri si servicii. Sumele rezultate din evaziune au fost transferate succesiv in conturile bancare ale celor 17 firme „fantoma”.
Citeste si: Mircea Sandu si Mitica Dragomir, CONDAMNATI LA INCHISOARE CU SUSPENDARE
Mitica Dragomir, la DIICOT pentru audieri in cazul centrului de fotbal de la Buftea
Banii au fost retrasi in numerar cu ajutorul altor persoane si au fost restituiti cu sacosa.
Numele lui Dragomir a fost implicat pentru prima oara in acest dosar in luna iunie anului 2011, cand era inca presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Se pare ca Dragomir s-a folosit de influenta lui pentru a-i convinge pe membrii Adunarii Generale a LPF sa aprobe incheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL, care se referea la vanzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 si 9, pentru sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014.
Dragomir a facut aceasta inginerie „cunoscand faptul ca prestatiile inscrise in contractul de mandat respectiv nu aveau sa fie executate in fapt (aceste prestatii nemaiputand fi, de altfel, executate, intrucat oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusa)”.
Acest articol a fost actualizat la: 2016-06-23T14:36:50+03:00 14:36
Acest site foloseste cookies.
Read More