Connect with us

Știri

Miting uriaş de Ziua Poliţiei. Ce anunţă sindicatele din Ministerul de Interne

Sindicatele din MAI au votat în unanimitate să aniverseze Ziua Poliţiei Române (25 Martie) printr-un miting uriaş ce va fi organizat sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 9:30.

Conform unui comunicat al Sindicatului Cadrelor Militare disponibilizate, în funcţie de numărul de participanţi anunţaţi, mitingul se va desfăşura fie în Piaţa Victoriei, fie în Piaţa Revoluţiei.

‘Mitingul de protest are în vedere haosul instituit prin Legea salarizării unitare şi legislaţia privind pensiile. Îi anunţăm pe aliaţi că pensiile militare, deja, au fost făcute praf prin OUG 57/2015, OUG 59/2017 şi următoarele.

Urmează cele civile, printr-o ilegală ‘recalculare’ şi dispariţia indexării cu rata inflaţiei, topită în punctul de pensie. Deoarece, o bună parte din sindicatele MAI sunt şi membre CNSC (Consiliul Naţional al Societăţii Civile), am primit solicitarea de a da curs statutului de aliaţi, participând la mitingul care ne priveşte în egală măsură’, se spune în comunicat.

Sindicaliştii susţin că măririle salariala sunt defapt scăderi

Solicitările SCMD vor fi: ‘anularea experimentului transferurilor de contribuţii de la patronate la salariaţi, care loveşte, în egală măsură, patronii şi salariaţii şi nu se justifică decât în scopul propagandistic al anunţării unor ‘măriri’ salariale, care sunt, în fapt, scăderi pentru majoritatea beneficiarilor’

abrogarea Art.40 din OUG 57/2015 şi a OUG 59/2017, procedural neconstituţionale şi, în egală măsură, discriminatorii pentru toţi rezerviştii; abrogarea OUG 90/2017 care prelungeşte suspendarea plăţii ajutoarelor salariale în baza unei legi abrogate

abrogarea OUG 95/2015, în egală măsură discriminatorie pentru militari, poliţişti cât şi pentru adevăraţii revoluţionari; publicarea imediată a proiectului noii Legi a pensiilor (dacă există) şi încetarea campaniei propagandistice pe această temă punerea în discuţie, în Camera Deputaţilor, în regim de urgenţă, a proiectului Legii Sindicatelor, proiect în conformitate cu legislaţia europeană, înaintat de CNSC în anul 2015.

Reprezentanţii SCMD menţionează că intenţionează să propună organizatorilor ca mitingul să se încheie cu un marş spre sediul central al PSD. Acolo va fi solicitată să vină la discuţii, noua conducere aleasă la Congresul PSD din 10 martie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top