Connect with us
Politia de Frontiera a anuntat ca a fost intarita paza la granita dintre Romania si Serbia, din cauza numarului mare de imigranti ilegali.

Știri

Mobilizare de proportii la granita dintre Romania si Serbia, din cauza crizei imigrantilor

Politia de Frontiera a anuntat ca a fost intarita paza la granita cu Serbia, ca urmare a numarului mare de imigranti sositi ilegal in Europa.

Autoritatile din tara vecina au retinut saptamana trecuta circa 3000 de imigranti ilegali, care doreau sa ajunga in statele vestice. De asemenea, 12 refugiati sirieni, printre ei si cinci copii, au fost descoperiti de politistii de frontiera, in timp ce incercau sa iasa ilegal din tara si sa treaca in Ungaria.

Citeste si: Primul lot de refugiati soseste in Romania. Unde vor fi cazati imigrantii

Iata comunicatul Politiei de Frontiera

„Incepand de azi-noapte, in vederea cresterii gradului de siguranta la frontiera de sud-vest a Romaniei, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara actioneaza in comun cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timis, Gruparii Mobile de Jandarmi Timis, Inspectoratelor de Politie Judetene Timis, Caras-Severin si Mehedinti, precum si Inspectoratului General de Aviatie, in baza unui plan comun de mentinere, asigurare a ordinii publice si cresterii gradului de siguranta a cetateanului, aprobat de ministrul Petre Toba.

In aceasta perioada, efectivele care isi desfasoara in mod curent activitatea in zona de competenta a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara sunt sprijinite de dispozitive comune, formate din politisti de frontiera de la sediul I.T.P.F. Timisoara, jandarmi si politisti, care actioneaza zilnic la frontiera verde. Totodata, echipaje din cadrul Inspectoratelor de Politie Judetene Timis, Caras-Severin si Mehedinti actioneaza in sistem integrat, numarul acestora putand fi suplimentat in functie de situatia operativa.

De asemenea, echipajele de la sol beneficiaza de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviatie care executa misiuni de supraveghere aeriana in zona de competenta a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

Aceste actiuni au ca scop asigurarea ordinii publice si combaterea infractionalitatii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a Romaniei. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultima generatie, autospeciale cu sistem de termoviziune si caini de serviciu.

Astfel de actiuni de cooperare inter-institutionala s-au mai desfasurat si in alte zone aflate in competenta Politiei de Frontiera Romane, la frontierele de nord si de sud, contribuind astfel la cresterea gradului de siguranta a cetateanului”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top