Connect with us
Mocăniţa din Maramureş a deraiat, cu 200 de oameni la bord. Bilanţul accidentului

Știri

Mocăniţa din Maramureş a deraiat, cu 200 de oameni la bord. Bilanţul accidentului

UPDATE Doisprezece turişti care se aflau în vagonul situat în spatele locomotivei trenului Mocăniţa, deraiat, sâmbătă, în timpul unei curse obişnuite, au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la cel mai apropiat spital, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi.

„Cei 12 turişti care se aflau în vagonul din spatele locomotivei deraiate, care au suferit răni uşoare, escoriaţii sau atac de panică, au fost preluaţi de echipajele SMURD şi Ambulanţa Maramureş, fiind transportaţi la centrul de primiri urgenţe al spitalului orăşenesc din Vişeu de Sus. Starea de sănătate a pacienţilor este stabilă, aceştia beneficiază de îngrijiri medicale”, a spus Oana Alexa Gonczi.

Mocăniţa din Maramureş a deraiat, cu 200 de turiști la bord. Bilanțul accidentului

Știrea inițială – Mocăniţa din Maramureş a deraiat, cu 200 de oameni la bord. Bilanţul accidentului

Locomotiva trenului ”Mocăniţa”, care transporta turiştii pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureşului, a deraiat, sâmbătă, mai multe persoane fiind rănite, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Oana Alexa Gonczi.

Potrivit acesteia, cel puţin şase persoane din cele 200 care se aflu în tren au fost rănite uşor, iar la locul accidentului au fost trimise trei echipaje de intervenţie al ISU Maramureş, trei echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi patru salvamontişti de la Vişeu de Sus. Acţiunea de acordare a asistenţei medicale persoanelor accidentate în urma deraierii locomotivei este în derulare.

Trenul „Mocăniţa”, care străbate peste 20 de kilometri pe defileul Văii Vaserului, este una dintre principalele atracţii turistice din judeţul Maramureş. .

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top