Connect with us
INCREDIBIL! Vrei PERMIS de conducere, plăteşti taxă la Biserică

Știri

Modificarea Codului Rutier. Un deputat PSD vrea ca șoferii să devină paramedici

Modificarea Codului Rutier ar presupune ca șoferii să devină paramedicii. Asta își propune Tudor Ciuhodaru, parlamentar PSD, de profesie medic.

Propunerea parlamentarului este ca toți cei care își doresc permis de conducere, indiferent de categorie, vor fi obligați să urmeze un curs de prim-ajutor. Altfel, nu pot susține examenul propriu-zis.

Modificarea Codului Rutier. Ce vrea să schimbe un parlamentar PSD

Tudor Ciuhodaru își argumentează propunerea cu cifre. El spune că 8% dintre accidentele rutiere mortale se petrec în afara localităților, iar faptul că adeseori medicii nu pot interveni în timp util duce la tragedii.

„În vederea obținerii permisului de conducere, toți șoferii să urmeze un curs de prim-ajutor și să îl promoveze. Practic, fiecare șofer va deveni un paramedic. Toate datele teoretice și practice vor fi făcute de un personal autorizat. Programa va fi stabilită de Ministerul Sănătății și de cel de Interne.

Mă uit pe o statistică a Poliției Rutiere. Din 2.300 de decese rezultate din accident rutier, 80% au fost în afara localităților. Gândiți-vă și care au fost timpii de intervenție a echipajelor medicale”.”, spune Tudor Ciuhodaru, medic.

Propunerea parlamentarului PSD, Tudor Ciuhodaru, este implementată în 16 state din Uniunea Europeană, printre care Marea Britanie și Germania.

Citește și: Codul Rutier se schimbă: scade valabilitatea permisului

Poliția Rutieră și reprezentanții Ministerului Sănătății vor trimite la Parlament punctul lor de vedere. Ulterior, modificarea va fi dezbătuta și votată în plen.

1 Comment

1 Comment

  1. ion anghel

    2017-05-17T18:48:27+03:00 at 18:48

    Mai bine dl. dr.Ciuhodaru ar propune refacerea /repararea infrastructurii (fonduri europene + taxe drum…..aha, bani ft. multi ! ) decat sa se ocupe de scolirea soferilor ca doctori !!! Apropo !…. dumnealui ca medic ce cauta in parlament ? De ce nu profesezi doctore „meseria” pt. care te-ai pregatit?!? Halal si tie si lui Bacalbasa si altor „veterinari” din guvern ! Vedeti sa nu calcati in scuipatul lui Oprescu !!! „SUCCESURI….! „

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top