Știri

Ce vor păți cei care își abuzează nevestele sau iubitele! Pedepsele sunt dure

Legislația privind victimele violenței domestice va suferi modificări importante. Un proiect de lege a fost pus în dezbatere publică recent și prevede chiar și închisoare pentru cei care comit acte de violență psihologică în relațiile de familie sau cele de concubinaj.

Conform avocat.net, violența psihologică în relațiile de familie și în cele de concubinaj va fi considerată infracțiune și pedepsită cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu o amendă. Actul a fost pus în dezvatere recent de ministerul Muncii, în contextul în care România se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește victimele violenței domestice.

Concret, noua definiție a violenței psihologice va fi următoarea, potrivit proiectului:

„Impunerea voinței sau a controlului personal, provocarea de stări de tensiune şi de suferință psihică în orice mod și prin orice mijloace, prin amenințare verbală sau în orice altă modalitate, șantaj, violență demonstrativă asupra obiectelor și animalelor, afișare ostentativă a armelor, neglijare, controlul vieții personale, acte de gelozie, constrângerile de orice fel, urmărirea fără drept, supravegherea locuinței, locului de muncă sau a altor locuri frecventate de victimă, efectuarea de apeluri telefonice sau alte tipuri de comunicări prin mijloace de transmitere la distanță care prin frecvență, conținut sau momentul în care sunt emise creează temere, precum și alte acțiuni cu efect similar; Amenințarea este o formă de violență psihologică”.

Mai mult decât atât, legea aduce modificări importante și  în ceea ce privește celelalte forme ale violenșei domestice, respectv violența verbală, fizică, socială, sexuală, economică și spirituală.

Proiectul mai prevede, de asemenea, ca victimele violențelor domestice să poată obține direct de la polițist un ordin de protecție provizoriu, până să aștepte confirmarea instanței.

Citește și: Tragedie în showbizz! Doi morți și patru răniți, printre care și…

Citește și: Anunț șoc din partea unui fost ministru: Practic, se vor tăia salariile!

Acest articol a fost actualizat la: 2017-05-31T11:11:00+03:00 11:11

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More