Connect with us

Știri

Moldova: 30 de localități fără curent electric, în urma viscolului

Iarna și-a intrat în drepturi și a lăsat deja 30 de localități fără curent electric în Moldova. Peste 15.000 de familii sunt afectate, anunță autoritățile.

Vântul a smuls cablurile de pe stâlpi

Avariile produse azi dimineață au fost provocate de vântul puternic în rețeaua de distribuție a energiei electrice. În multe localități, vântul a suflat atât de tare încât a smuls cablurile de la stâlpii de electricitate. Echipele E.ON intervin la ora actuală pentru remedierea defecțiunilor.

În vizor sunt cinci județe din centrul și nordul Moldovei. În noaptea de vineri spre sâmbătă (2 spre 3 decembrie) vântul puternic a suflat intens și a smuls cablurile de curent electric.

Cele mai afectate județe sunt Bacău, cu 12 localități, și Neamț, cu opt sate care nu mai au deloc curent. Fără electricitate au rămas și patru localități din Vaslui și Iași și două din județul Botoșani.

”Avariile au apărut încă din cursul serii şi a nopţii de vineri, însă, în multe zone nu s-a putut ajunge din cauza căilor de acces impracticabile, a vântului şi a întunericului.

Există multe conductoare rupte şi căzute la pământ, motiv pentru care facem apel la populaţie ca, în cazul un care observă astfel de situaţii, să nu se apropie de acele cabluri şi să anunţe de urgenţă la dispeceratul companiei, la numărul de telefon 0800.800.929, sau direct la numărul de urgenţă 112”, a declarat Corneliu Zaiţ (E.ON România) pentru news.ro.

CITEȘTE ȘI: Cod galben de ninsori și viscol. Care sunt județele afectate

Reprezentanții E.ON România nu au precizat pentru agenția de știri mai sus pomenită când se vor rezolva problemele în rețeaua de distribuție din cele 30 de localități. Timpii de intervenție sunt influențați de situația din teren, dar și de condițiile meteorologice, în cazul în care acestea vor fi preocupante.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top