Știri

Moment emoționant în Piața Constituției. Ce au făcut miile de protestatari

Un moment simbolic a avut loc în Piața Constituției, în cadrul protestului la care au participat mii de persoane.

În jurul orei 21, toată lumea a aprins lanternele telefoanelor amintind de un moment asemănător de anul trecut, de la protestul din Piața Victoriei.

Atunci s-a cântat și Imnul Național. La scurt timp, după aproximativ 30 de minute, din cauza condițiilor meteo vitrege, protestatarii au început să părăsească Piața și să plece către case.

Filmul protestului de azi

Proteste ianuarie 2018. 30.000 de români au ieșit deja în stradă conform jandarmeriei, peste 20.000 sunt în București.

CITESTE SI: Jandarmeria, precizări de ultim moment. Arme albe descoperite la proteste

Au loc manifestări în Timișoara, Iași, Cluj, Brașov, Sibiu și București. Sunt deja incidente în Piața Universității din București, la protestul „România spune nu corupției. Toți pentru justiție”.

ACTUALIZARE 21:30 Protestatarii se îndreaptă către case

ACTUALIZARE 19:31 Un bărbat a fost dus la Poliţie, după ce jandarmii au găsit asupra lui un pistol care s-a dovedit a fi de jucărie. Bărbatul a fost dus la secţia 4 Poliţie pentru verificări.

Sunt peste 30.000 de oameni în Piața Universității, iar 4.500 de oameni s-au strâns în Timișoara. Și în alte orașe ale țării sunt manifestații de protest, la Iași, Cluj, Brașov, Oradea, Sibiu.

Cu totul, se estimează că la această oră cel puțin 45.000 de oameni cer puterii să renunțe la modificarea legislației anticorupție.

ACTUALIZARE, 19:26 – FRESH24 transmite în exclusivitate pentru Huff.ro din Piața Universității. Vom transmite în timp real tot ce se întamplă la Proteste ianuarie 2018.

Circulaţie restricţionată în Piaţa Universităţii, precum şi pe arterele cuprinse între Rosetti – Universitate Colţei- Universitate Calea Victoriei – Universitate Romană – Universitate.

ACTUALIZARE 18.50 Cei prezenţi la protest au pancarte pe care scrie: “Nu acceptam teleormanizarea României”, “PSD ciuma rosie”, “Jos labele de pe justiţie”, “Revoluţia fiscală cea mai mare păcăleală”, “Ne am întors cu toţii în ţară”, “Sunteţi un partid de hoţi, corupţi şi mafioţi”, “Dragnea, păzea, vine Transilvania!”.

Sunt câteva grupuri compacte din Arad, Timişoara, Cluj, cu baner pe care scrie: “Teldrum, cartel mafiot”. Pe un altul scrie “Penalii, slugile lui Dragnea”.

De asemenea, manifestaţii asemănătoare au fost anunţate în acelaşi timp cu protestul din Bucureşti şi în străinătate, la Viena, Bruxelles, Toronto, Zurich, Paris, Roma sau Edingburgh.

Mii de protestatari sunt în Piaţa Universităţii
Protestul, organizat sub sloganul “Toate drumurile duc la Bucureşti. Revoluţia generaţiei noastre”, a început în jurul orei 18.00 în Piaţa Universităţii.

Atât în Piaţa Universităţii, cât şi pe traseu sunt efective mari de jandarmi, inclusiv jandarmii călare. Deocamdată circulaţia se desfăşoară normal, oamenii fiind pe trotuar şi fiind amplasate garduri de către Jandarmerie.

ACTUALIZARE 18.45 Protestatarii din Piaţa Universităţii au pătruns, în jurul orei 18,30, pe carosabil, blocând circulaţia în zonă, după ce au forţat gardurile de protecţie ale Jandarmeriei.

În Pasajul Universităţii au avut loc îmbrânceli între protestatarii care încercau să iasă din pasaj şi jandarmi.

Protestatarii strigă, printre altele, “Justiţie, nu corupţie” şi “Hoţii”.

ACTUALIZARE 18.25: Protestatarii au forțat gardurile jandarmilor și au reușit să pătrundă pe carosabil și să blocheze Piața Universității.

Câteva mii de oameni din toată țara și-au anunțat prezența sâmbătă seara în centrul Bucureștiului, la protestul din Piața Universității.

Protestatarii sunt nemulțumiți de modificarea legilor justiției și a codurilor penale, precum și de schimbările fiscale din ultima perioadă.

În urma verificărilor făcute de jandarmi, asupra unei persoane care se îndrepta dinspre Gara de Nord spre centrul Capitalei, au fost găsite o șurubelniță și un pistol, despre care nu se știe deocamdată dacă era real sau nu.

Acest articol a fost actualizat la: 2018-01-20T21:51:17+02:00 21:51

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More