Connect with us
Momo, provocarea morbidă de pe Whatsapp care împinge adolescenții la sinucidere

Știri

Momo, provocarea morbidă de pe Whatsapp care împinge adolescenții la sinucidere

O nouă provocare sinistră pe Whatsapp pune în pericol viețile adolescenților. Este vorba despre Momo, un așa-numit joc, care are similarități cu „Balena Albastră”.

Autoritățile din mai multe state au intrat în alertă din cauza acestei noi provocări, iar poliția din capitala Argentinei, Buenos Aires, consideră că acest joc macabru a dus la sinuciderea unei tinere de doar 12 ani.

Mai exact, mai mulți utilizatori de Whatsapp, de foarte multe ori adolescenți și copii, primesc mesaje de la numere întâmplătoare, în care li se cere să o contacteze pe un anumit număr pe Momo (foto sus), prin intermediul aplicației.

Odată ce intră în contact cu numărul respectiv, aceștia primesc imagini șocante, mesaje tulburătoare și violente și amenințări. Totodată, li se oferă și un set de instrucțiuni pentru diferite provocări, aceștia fiind hărțuiți dacă nu îndeplinesc ce li se cere.

Avatarul contactului de Whatsapp Momo este, de fapt, o creație a unui artist japonez pe nume Midori Hayashi, fără nicio legătură cu acest joc morbid.

Provocarea Momo a fost raportată în mai multe state, printre care Argentina, Germania, Mexic, Franța sau SUA.

Conform The Sun, acest joc este responsabil de sinuciderea unei fetițe din Argentina.

„Am intrat pe telefon pentru a găsi filmari și conversații pe WhatsApp. Acum, presupusul adolescent cu care a făcut acest schimb de mesaje este căutat”, informează poliția argentiniană.

Se pare că această provocare își are originile pe un grup de Facebook din America de Sud, ai cărui membri erau încurajați să intre în contact, pe Whatsapp, cu Momo.

Se pare că sunt mai mult de trei numere de telefon, din trei țări diferite, care s-ar folosi de acel contact, de aceea identificarea responsabilului este foarte grea.

Poliția spaniolă a făcut un apel către părinți și adolescenți să ignore astfel de provocări și toate mesajele primite pe Whatsapp prin care li se cere să ia legătura cu contactul respectiv.

Citește și: WhatsApp își va taxa utilizatorii: Cine și cât trebuie să plătească pentru a folosi aplicaţia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top