Connect with us
Monica Anisie face noi declarații despre examenele naționale: Decizia este luată

Știri

Monica Anisie face noi declarații despre examenele naționale: Decizia este luată

Elevii din anii terminali au primit vești bune. Evaluarea națională va începe pe 15 iunie, iar examenul de bacalaureat are loc în data de 22 iunie, conform ministrului Educației.

Monica Anisie face noi declarații despre examenele naționale: Decizia este luată

Monia Anisie a respins ideea amânării sau chiar a anulării acestor examene, chiar dacă unele voci au vorbit despre renunțarea la aceste examene, conform Digi24.

Declarația Monicăi Anisie:

”Decizia este deja luată, și anume că examenul de evaluare națională începe pe 15 iunie și cel de bacalaureat pe 22 iunie. Începem cu probele scrise și urmează după aceea probele de competențe. Ceea ce doresc să precizez este faptul că programa pentru examenul de bacalaureat de anul acesta conține mai puțină materie decât până acum. Deci am eliminat conținuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea.”

Este important de menționat că programa pentru bacalaureat din acest an conține mai puțină materie decât știam din anii trecuți. Din cauza pandemiei, elevii nu vor da examen din programa de pe semestrul al doilea.

Cursurile de când am intrat în starea de urgență și implicit în carantină au fost desfășurate online. Școala s-a mutat online, iar elevii au făcut cursurile din propria casă. Totuși au fost destule discuții pe această temă deoarece unii copii din medii defavorizate nu au acces la internet, iar dispozitivele smart lipsesc.

Ministrul Educației a fost acuzată de discriminare asupra acestor elevi, dar acesta a informat că se vor lua măsuri în această situație. Ministrul a precizat că toți copiii vor avea acces la școala online.

În perioada 2-12 iunie elevii din clasele terminale vor putea să se ducă la școală pentru a se pregăti pentru examene. În clase vor fi maximum 10 elevi care vor respecta măsurile de protecție, iar pregătirile pentru examen vor dura 2-3 ore în fiecare zi.

Elevii așteaptă cu emoții zilele de examen și speră că vor obține note mari pentru viitoarea admitere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top