Connect with us
Anunț de la Ministrul Educației: „Vom anunța scenariile corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta”

Știri

Monica Anisie: „Școlile rămân închise până după Paște, cât e anunțată starea de urgență”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat luni, într-o videoconferință, că școlile vor rămâne închise până când nu va mai exista niciun pericol pentru copii. Duminică seara ministrul a confirmat faptul că instituțiile de învățământ rămân închise până cel puțin după Paște.

Monica Anisie: „Școlile rămân închise până după Paște, cât e anunțată starea de urgență”

„Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie duminică seara pentru HotNews.ro.

Astăzi ministrul a revenit cu alte precizări. „Suspendarea cursurilor a facut ca scoala sa se mute in spatiul de acasa. Alaturi de echipa mea din minister am lucrat pentru a identifica cele mai bune solutii pentru elevi si cadrele didactice. Cursurile suport online reprezinta o astfel de solutie și incurajez profesorii sa le foloseasca. 

Pentru că suntem constienti ca nu in fiecare casa ajunge internetul am decis ca MEC să încheie si un parteneriat cu TVR, prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge prin lectiile lor la cat mai multi elevi. Pentru inceput, am ales ca cei caror ane adresam prin Teleșcoala sa fie elevii care trebuie sa continue pregatirea pentru examenele nationale, elevii de clasa a VIII-a și a XII-a”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în cadrul unei discuţii prin videoconferinţă.

Citește și: Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor turiștilor români din străinătate să revină în țară

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top