Connect with us
Monica Ghiuta a murit la 79 de ani. Acum două zile a fost ziua ei

Știri

Monica Ghiuta a murit la 79 de ani. Acum două zile a fost ziua ei

Actriţa Monica Ghiuţă a murit. Împlinise acum două zile 79 de ani. „Ne-a parasit si doamna MONICA GHIUTA. Ne pleaca artistii cu care am crescut. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!” anunță o pagină de Facebook dedicată actorilor români. 

Actorul Marius Rogojinschi scrie, pe Facebook, ”Din ce în ce mai singuri. S-a dus în stele și Monica Ghiuță”. În 26 iulie, actrița Monica Giuță împlinise 79 de ani.

Monica Ghiuță s-a stins din viață pe 28 iulie 2019 și a fost înmormântată pe 30 iulie 2019 la Cimitirul Bellu Catolic din Bucuresti. Dumnezeu să o odihnească în pace!

A însumat peste 100 de roluri în teatru, film sau piese radiofonice. A debutat în 1966 în filmul „Vremea Zăpezilor”, devenind cunoscută cu rolul de fata bătrână din „Toamna Bobocilor”/1975, interpretând roluri de plan doi, în registru dramatic.

S-a putut bucura de câteva premii de interpretare obținute de-a lungul anilor: Pelicanul de Argint, la al treilea Festival al Filmului românesc de la Mamaia, pentru filmul de debut, și Premiu de interpretare pe ţară, pentru rolul din Cocoșul de argint.

După revoluție, este deosebit de solicitată de regizorii români de film și joacă diverse roluri în filme celebre ca: „E pericoloso sporgersi”, „Faimosul Paparazzo”, „Filantropica”, „Logodnicii din America” și în 2009 în „Casanova, Identitate feminină”.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

1 Comment

1 Comment

  1. anonim

    2019-08-02T02:01:36+03:00 at 2:01

    noi oricum! suntem mai saraci fara ele! dar asta este! viata trebuie sa mearga inainte! mai avem doar pe florin piersic alexandru arsinel la artisti! iar la artiste! din pacate doar pe ileana stana ionescu adela marculescu draga olteanu matei si tamara buciuceanu! ca in rest s-au dus toti inainte! dar mai incoace chiar stela popescu cristina stamate mircea albulescu marin moraru ion besoiu sebastian papaiani radu beligan! nu i-am amintit pe dem radulescu jean constantin nicu constantin puiu calinescu dorin dron jean lorin florescu gheorghe dinica vistrian roman dumitru furdui stefan banica senior etc ca oricum sunt morti mai demult! de asta zic spun! sa ne pastram valorile pe care le mai avem! cu grija! fiindca aceasta cortina la un moment dat va cadea! fie ca ne place! da! sau ori nu ne place! nu!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top