Connect with us
Monica Macovei a câştigat 5.000 de euro despăgubiri morale după ce l-a dat în judecată pe europarlamentarul Cătălin Ivan

Știri

Monica Macovei a câştigat 5.000 de euro despăgubiri morale după ce l-a dat în judecată pe europarlamentarul Cătălin Ivan

Monica Macovei a câștigat despăgubiri morale în valoarea de 5000 de euro de la europarlamentarul Cătălin Ivan. Asta după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, ca europarlamentarul Cătălin Ivan să-i plătească Monicăi Macovei respectiva sumă. În plus, magistrații l-au obligat pe europarlamentar să publice decizia instanţei în trei ziare naţionale, după ce a respins recursurile celor doi politicieni şi a păstrat soluţia Tribunalului Bucureşti.

Macovei l-a dat în judecată pe Ivan după ce acesta a susţinut că ea a fost anchetată de o comisie a Parlamentului European.

„Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a inventat o «Comisie de etică» a Parlamentului European care m-ar fi anchetat şi nu a putut să-şi susţină minciunile şi în sala de judecată. Nimeni nu m-a anchetat în Parlamentul European, iar Cătălin Ivan, deşi ştia acest lucru, a ales să mintă pentru a mă denigra. (…) Ivan va plăti acum, la finalul procesului, despăgubiri morale şi cheltuieli de judecată şi va trebui să publice în trei ziare naţionale hotărârea definitivă şi irevocabilă care demonstrează că a minţit”, a scris Macovei pe Facebook.

Pe 29 iunie 2015, Judecătoria Sectorului 5 a stabilit ca Ivan să-i plătească lui Macovei despăgubiri morale de 25.000 de euro şi să publice hotărârea instanţei în trei ziare naţionale.

Decizia a fost atacată de Cătălin Ivan la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a hotărât, pe 13 aprilie 2016, reducerea despăgubirilor până la 5.000 de euro, decizie contestată de ambele părţi.

În final, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât să respingă ambele recursuri şi l-a obligat pe Ivan la plata sumei de 5.000 de euro despăgubiri morale şi 2.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

În decembrie 2012, Monica Macovei l-a dat în judecată pe Cătălin Ivan „pentru repetatele acuzaţii mincinoase, denigratoare şi defăimătoare”, conform cărora ea ar fi fost anchetată de o „Comisie de etică” a Parlamentului European.

Dosarul a fost înregistrat în 28 decembrie 2012 la Judecătoria Sectorului 5, instanţa stabilind primul termen de judecată în 13 mai 2013.

Macovei spunea că acuzaţiile lansate de Ivan „au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare” în care se spune că e vorba despre „informaţie falsă, acuzaţie falsă şi (…) de neacceptat”.

„În loc să îşi ceară scuze publice că a dezinformat opinia publică şi că a minţit, Cătălin Ivan a continuat să mă atace şi să îi denigreze inclusiv pe membrii Parlamentului European care i-au dezminţit minciunile. Atitudinea vădit răuvoitoare şi declaraţiile mincinoase ale lui Cătălin Ivan nu pot fi justificate sau scuzate de faptul că s-a aflat în campanie electorală. Declaraţiile sale sunt cu atât mai grave cu cât este şeful delegaţiei PSD în Parlamentul European şi ştie foarte bine comisiile şi procedurile din Parlamentul European, inclusiv faptul că acesta nu are o «Comisie de etică”, arăta atunci Monica Macovei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top