Connect with us
Moţiunea simplă pe Sănătate a fost respinsă de Camera Deputaţilor

Știri

Moţiunea simplă pe Sănătate a fost respinsă de Camera Deputaţilor

Deputaţii au respins, miercuri, moţiunea simplă pe Sănătate intitulată „PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică”, depusă de către parlamentarii PNL.

Au votat în favoarea respingerii 164 de deputaţi, 86 împotrivă, şase s-au abţinut, iar trei nu au votat.

Moţiunea, care a fost dezbătută luni, a mai fost susţinută doar de grupurile parlamentare ale USR şi PMP.

„Cam ăsta este interesul pentru sănătate. Din cea mai mare promisiune pe care dvs. aţi făcut-o, cresc salariile din sănătate, această promisiune s-a transformat în ‘scad salariile din sănătate”, a spus de la tribună deputatul PNL Florin Roman, după finalizarea votului.

Citește și: Cele 5 domenii din sănătate unde se dă cel mai mult mită, potrivit DNA

El a remarcat că ministrul Sănătăţii a preluat o parte din propunerile PNL, dar nu pe toate.

„Şi atunci aţi ajuns doar la o cârpeală. Trebuie să le spuneţi oamenilor că de o lună şi 11 zile nu găsiţi soluţii la problemele lor, că asta le-a afectat veniturile pe două luni de zile, trebuie să spuneţi că de-abia din iunie veniţi să faceţi acea regularizare care înseamnă o cârpeală.

(…) Aţi spus de nenumărate ori că nu modificaţi legea salarizării, că nu modificaţi regulamentul de sporuri şi tocmai asta aţi făcut„, a afirmat Florin Roman.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a denunţat „dihonia” existentă în sistemul sanitar.

Citește și: Sorina Pintea: „S-a decis modificarea Legii salarizării. A fost aplicată uneori subiectiv”

„Tot haosul vine de la Muncă şi de la o bolnavă construcţie instituţională. Avem aici în faţă amendamente de la Comisia de sănătate din luna februarie, care aduceau ceva în sistemul sanitar cu unanimitatea tuturor colegilor din comisie.

Iar dl Solomon (n.r. – Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de muncă) a avut tupeul ca în plen să-mi răspundă atunci când l-am întrebat de ce a trecut peste votul colegilor inclusiv din PSD din comisia de specialitate şi au făcut harcea-parcea propunerea sindicatelor – mi-a spus cu tupeu „Pentru că putem”.

Lucrurile se puteau îndrepta din luna februarie, cu toate categoriile nemulţumite, dacă vă ascultaţi propriii colegi de partide, de care vă bateţi joc, lucru care este inadmisibil.

Problemele nu sunt nici pe departe rezolvate. (…) Aţi avut înţelegeri bolnave inclusiv cu sindicatele, care încă odată i-au trădat pe unii dintre cei care plătesc cotizaţiile lună de lună”, a susţinut Ungureanu.

Președintele Comisiei le-a mulțumit celor care au votat împotriva moțiunii

Preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu, le-a mulţumit parlamentarilor care au votat împotriva moţiunii.

Și a remarcat totodată că 66 de parlamentari „din partea partidului care are ce are cu decreţeii şi al cărui preşedinte de partid îi învaţă să dea cu parul” au depus o moţiune ‘politicianistă’ şi ‘ipocrită’ împotriva ministrului Sorina Pintea.

„Nu spunem că în sănătate toate lucrurile sunt rezolvate, nu spunem că nu sunt probleme în sănătate, dar această moţiune dovedeşte doar politicianismul şi ipocrizia”, a adăugat Buicu.

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a dorit să spună că nu doreşte să culpabilizeze cu nimic pe ministrul Sănătăţii, dar i-a solicitat ca parlamentar de Vaslui redeschiderea spitalului din Negreşti, care deservea 50.000 de locuitori. El a făcut şi un memoriu în acest sens la Ministerul Sănătăţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top